KAYMAKAM EREN ARSLAN’DAN O iŞLETMELERE SERT UYARI

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, yeni normalleşme kararının ardından sahada denetimlerine devam ediyor. Kaymakam Arslan, geçtiğimiz gün kafelerin bulunduğu cadde üzerinde yaptığı denetimler sırasında, bazı işletmelerin kuralları hiçe saymasına kayıtsız kalmadı. Arslan, kurallara uymayan işletme sahipleri ile görüşerek, “Şimdilik sadece uyarıyorum ama hemen bir düzen almazsa cezai işlem uygulanır” dedi.

Yayınlama: 07.03.2021
1.667
A+
A-

İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, kısmi normalleşme kararının ardından Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ile birlikte sahada denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İnegöl AVM ve kafeler caddesi üzerinde denetimler gerçekleştiren Arslan, bazı işletmelerin denetimlere uymadığını tespit etti.

 

Gazetecilerin de bulunduğu denetimlerde bazı işletmelerin kurallara riayet etmemesi nedeni ile işletme sahipleri ile görüşen Kaymakam Arslan, “Alınan kararlarını biliyorsunuz. Şu anda burası alınan kararlara uygun değil. Şimdilik sadece uyarıyorum ama hemen bir düzen almazsa cezai işlem uygulanır” dedi.






 

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Malumunuz kontrollü yeni bir sürece geçtik ve hafta sonu kısıtlamaları da bu süreçte kalktı. Biz de bakanlığımızın dinamik denetim modeli çerçevesinde her gün, 7 gün 24 saat bu denetim faaliyetlerini gerek oluşturduğumuz denetim ekipleri ile gerekse biz de sahada olarak gerçekleştiriyoruz. Şu anda vatandaşların maske ve belirlenmiş kurallar uyumu konusunda, çok olumsuz bir manzara ile karşılaşmadığımızı söylemek istiyorum. Sürecin daha iyiye dönmesi, renk kategorisinde düşük riskli gruba geçebilmek, ilimizin, ilçemizin haritasını mavi renge dönüştürmek bizim elimizde. Sadece denetleyen birimlerin sahada denetim yaparken bu kurallara riayet edilmesi yetmez. Hatta sokakta, işyerlerinde değil, kendi konutumuzda dahi uymamız gereken kuralları unutmada hareket etmeliyiz. Hala maalesef insanların özel hayatlarında kalabalık akraba toplulukları ile bir araya gelme, değişik etkinlikleri bahane ederek bir araya gelme gibi hareketlere giriştiklerini görüyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Bu süreci hep birlikte hareket ederek, kurallara riayet ederek olumluya dönüştürebiliriz. Ben vatandaşlarımızdan, hemşerilerimizden rehavete kapılmadan, bu iyi tablonun daha da iyi olması için aynı ciddiyetle hareket etmelerini istiyorum. Hep söylediğim gibi bu süreci birlikte başaracağız. Herkese sağlıklı günler diliyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş