KAYMAKAM GÖRÜCÜ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Ülkelerindeki iç savaş nedeni ile Halep’ten Adana’ya sonrasında ise İnegöl’e gelen Suriyeli çocuklardan biri olan Zehra Nuran, okuldaki arkadaşlarının sürekli, ‘Suri bum bum’ ifadeleri ile kendisi ile dalga geçmesi nedeni ile okulunu bırakmak zorunda kalmıştı. Konu ile ilgili İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü harekete geçerken, Görücü’nün talimatı ile Milli Eğitim Müdürlüğü Suriyeli küçük Zehra’nın tekrar okula başlaması için ikna etti.

Yayınlama: 27.10.2019
844
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde  “Suri bum bum denilerek dalga geçilen 14 yaşındaki Zehra, çaresiz kalınca okulu bıraktı” başlığı ile yayınladığımız haberin ardından, İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü harekete geçti. Küçük kızın okuldan uzaklaşmaması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat veren Görücü, davranışı ile vatandaşların takdirini kazandı.

 

Görücü’nün talimatı ile harekete geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Suriyeli 14 yaşındaki Zehra Nuran ve ailesi ile bir araya geldi. Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından küçük Zehra’nın yeniden okula başlayacağı öğrenildi.








 

İŞSTE O HABER;

Küçük yaşına rağmen, resim çizimlerinde çok başarılı olan Zehra Nuran, okuluna devam etmek istediğini ama kendisi ile sürekli dalga geçilmesi ve annesinin rahatsızlığından dolayı okulu bıraktığını ifade etti.

 

Kendi hayat hikâyesini anlatan 14 yaşındaki Suriyeli Zehra Nuran, “Halep’te savaş başladı. Annem ile babam şiddetli geçimsizlik nedeni ile ayrılmıştı. Babam bomba patlaması sonucu hayatını kaybetti. Sonra dayımlarla birlikte Adana’ya geldik. Dayımlar sonra farklı bir yere gittiler. Biz de İnegöl’e geldik” dedi.

 

Annesinin İnegöl’de bir evlilik daha yaptığını belirten küçük Zehra, “Annam burada Suriyeli biri ile evlendi. Şiddetli geçimsizlik başladı. Sonra onlar ayrıldılar. Şimdi bir evde 4 kişi yaşıyoruz. Annem, ben, 9 yaşındaki engelli kardeşim Ahmet ve 17 yaşındaki kardeşim Hamit ile beraber yaşıyoruz” dedi.

 

’Neden eğitimine ara verdin?’ sorusuna cevap veren Zehra Nuran, şu ifadeleri kullandı:

“Okulda sürekli dalga geçiyorlardı. Her gün ‘Suri bum bum’ diyorlar. Bunlardan çok sıkıldım. Sonra okulu bıraktım. Çünkü benimle dalga geçiyorlar, sonra bende onlarla laf kavgasına giriyorum”

 

Okula gitmek istediğini ama yaşadıkları nedeni ile okula gidemediğini belirten küçük Zehra, “Resim çizmeyi çok seviyorum. Bana sürekli arkadaşlarım resim çizdiriyorlardı. Okula da gitmek istiyorum ama dalga geçiyorlar. Bu nedenle de bende okula gidemiyorum” dedi.

 

Okulu bırakmasının akabinde annesinin rahatsızlandığını ve ameliyat olacağını ifade eden küçük Zehra, “Okulu bıraktıktan sonra annem rahatsızlandı. Şimdi ameliyat olacak. Evimizde soba yok, önümüz kış” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.