KAYRA İYİLEŞİYOR

2012 yılında temizlik malzemesini içtikten sonra iç organları zarar ve geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde 303. Kez ameliyat olan Kayra Talha Yaman 9 yıl sonra ilk kez su içti.

Yayınlama: 02.03.2020
1.236
A+
A-

2012 yılında içtiği temizlik malzemesi sonucu soluk borusu ve gırtlağı tamamen hasar Kayra Talha Yaman 9 yılda toplam 303 kez ameliyat oldu.

 

Yemek yiyemen ve su içemeyen Kayra Talha Yaman serumla beslenerek yaşama tutunmaya çalıştı.






 

9 yılda 303 kez ameliyat olan Kayra Talha Yaman,  Sağlık Bakanlığı’nın destekleri ile toplam 4 kez Amerika Birleşik Devletlerine giderek ameliyat oldu.

 

Son kez ameliyat olan Kayra Talha Yaman 9 yıl sonra ilk kez su içebildi.

 

Doktorlar Kayra’nın ailesine 1 yıl içerisinde tamamen iyileşeceğini ve hayatının normale döneceğini belirtti.

 

Konu ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kayra Talha Yaman’ın anneannesi Meral Güneş, “Kayra ameliyat oldu. Yoğun bakımda kaldı ve çıktı. Yavaş yavaş yürütmeye başladı, tükürüğünü yutmaya başladı, biberonla su vermeye başladılar. 10 Mart’ta bir ameliyata alacaklar. Bu yapılan ameliyata bakacaklar. Katı yiyeceklere geçecekler daha sonra. Şuanda su içmeye başladı. Boynunda ki nefes borusu 6 ay açık alacak. Mart’ın sonu gibi Türkiye’ye gönderecekler, sonra tekrar kontrole gidecek. 6 ay sonra gittiklerinde iyileşme tamamen olduysa onu çıkaracaklar ama tamamen sağlığına kavuşması 1 yıl sürecek. Ama çok sevindik. Tükürüğünü yutması, suyu içmesine çok sevindik. Kuşlar gibi sevinçten uçtuk. Tedavi devam ediyor, yardım kampanyası devam ediyor destek ve dua bekliyorsun.  İnşallah 1 yıl sonra sağlığına kavuşmuş olacak. Her şey yoluna girmeye başladı. Yıllardır bugünü bekliyorduk. Doktorlarımız çok duyarlı insanlar. Olmaz denilen şeyi başardılar. Bu durum bir mucize. Hiç olmayan yemek borusu ve gırtlak yaptılar. Gırtlağı bacaktan parça alınarak nakil edildi, yemek borusu ise ince bağırsağından alınan bir parça ile nakil edildi” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş