KEDiYE PROTEZ BACAK TAKILDI

Geçirdiği trafik kazası sonucunda iki bacağı kopan hamile kediye, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi protez bacak takıldı. Protez bacaklarını kavuşan kedi aynı anda yavrusunu da dünyaya getirdi.

Yayınlama: 07.07.2017
1.230
A+
A-

Bir aracın iki bacağının üstünden geçmesi sonucu her iki bacağını da kaybeden hamile kediyi fark eden bir hayvan sever, yaralı kediyi alarak İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine götürdü.Merkezin Veteriner ekipleri acilen kediyi ameliyata aldı. Bacak ameliyatı yapılan kedi bir gün sonra yavrusunu dünyaya getirdi.Bir yavru dünyaya getiren kedi için Veteriner ekipleri tarafından protez bacak operasyonu başlatıldı. Merkezdeki imkanlarla protez bacak yapan veterinerler, operasyonla iki arka bacağı taktılar. Yeni bacaklarına kavuşan kedi, yürümeye başladı.

 

Başarılı operasyonu anlatan Belediye Veterineri, “İki gün önce araba ezmesi sonucunda bacakları kopan kediyi hayvan severler merkezimize getirdiler. İki arka ayağı kopmuştu. Kedi aynı zamanda hamileydi. Ameliyatını yaptık. Kendi imkanlarımız dahilinde protez bacak yaptık. Ameliyat başarılı geçti. Ameliyatın ardından kedimiz doğum yaptı. Bir yavrusu oldu. Bir süre sonra da kauçukla kedi patisi yapacağız. Protez bacaklar uyum sağladı. Kauçuk patileri yapmadan önce bile şuan sağlıklı yürüyebiliyor. Merkezimizde kendi imkanlarımızla yaptığımız ilk uygulama. Oldukça başarılı oldu” şeklinde konuştu.                 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş