Kent Konseyi’nden Ankara çıkarması

İnegöl Kent Konseyi yetkilileri, Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, turizm Üniversite, kentlilik bilinci, altyapı ve kentsel dönüşüm gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.

Yayınlama: 19.10.2018
782
A+
A-

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, ilk olarak Bursa AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’i ziyaret ettiklerini ifade ederek, İnegöl ün avantajlı ve dezavantajlı konuları hakkında Konseyin görüşlerini aktardı. Cerrah, İnegöl ün, göç, turizm üniversitesi, kentlilik bilinci, altyapı ve kentsel dönüşüm gibi konularının konuşulması ve adım adım çözümler yapılması gerektiğini aktardı.

 

Cerrah, “Ardından uzun süre Bursa’da yaşayan, önceki dönem Bilecik Milletvekilli, şimdi de Sağlık Bakan yardımcısı Halil Eldemir’i ziyaret ettik. Sayın Bakan Ziyarette sağlık alanında atılan ve atılması gereken adımları uzun uzun anlattı. Şehir hastaneleri ve diğer sağlık hizmetleriyle dışarıdan çok sayıda tedavi olmak için hastanın ülkemize geldiğini ve ülkemizin bu konuda cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Kent konseyi olarak kendilerine bir tablo ve Tarih Turizm Çalışma Grubu Başkanımız Turhan Şahin in yazdığı ‘1299’dan Günümüze 1299 İnegöllü”  adlı kitabı takdim ettik. Beştepe’ye gittik. Beştepe Camii başta olmak üzere, 15 Temmuz Darbe girişimde öldürülen şehitleri ve onlar anısına yapılan çeşitli görselleri ziyaret ettik. Daha sonra Ankara’daki İnegöllüler Derneğini ziyaret ettik. Ziyarette bizleri Başkan Cevdet Düşmez ve bir grup yönetim kurulu üyesi karşıladı. Dostane bir ortamda geçen ziyaret, İnegöl’e dair çocukluk anılarının anlatıldığı duygusal ve nostaljilerle yaklaşık bir saat sürdü. İnegöl’den manevi anlamda ziyaret ve destek beklediklerini söylediler. Yaklaşık 2 bin civarında İnegöllünün Ankara’da yaşadığını ama irtibatlı oldukları hemşerilerin az olduğunu, bunun için çalıştıklarını söylediler. İnegöl’den gelecek herkese kapılarının açık olduğunu ve beklediklerini söylediler” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş