Kentsel dönüşümle 50 senemizi planlamalıyız

İstanbul’da bir binanın çökmesinin ardından özellikle gündeme gelen ‘Kentsel Dönüşüm’ projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, 50 sene sonrasının planlanması gerektiğini vurgulayarak, “Bundan sonraki süreçte İnegöl’ün kesinlikle bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yayınlama: 11.02.2019
819
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, “Türkiye’de şehirlere göç oranı oldukça yüksek. Bu oranın yüksek olduğu yerleşim yerlerinden biri de İnegöl. Hem civar köylerden şehir merkezine göç alıyoruz hem de farklı illerden. Hal böyle olunca kentleşme kavramı bizim için birçok yerleşim yerine göre daha önemli hale geliyor. Kentleşme sosyolojik ve ekonomik 2 boyutu var. Sosyolojik boyutu kentlilik bilinci, kültürü, kurallarının oluşturulması ve uygulanması; ekonomik boyutu da şehrin ticari olarak gelişimi. İşte burada son yıllarda çokça duyduğumuz ve gördüğümüz. Kentsel Dönüşüm” konusu kentleşmenin göbeğine yerleşiyor. Maalesef ülkemizde Kentsel Dönüşüm konusu eksik algılanıyor. Sadece mevcut riskli görülen binaların yıkılıp yerine yenisinin yapılması olarak düşünüldüğü için birçok bölgede yanlış uygulamalar yeni problemleri de beraberinde getiriyor. Doğru Kentsel Dönüşüm şehirlerimizin bir vizyon çerçevesinde sosyolojik ve ekonomik olarak imar edilmesi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

50 SENEMİZİ PLANLAMALIYIZ






“İnegöl’ümüzün de bu vizyonda kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye ihtiyacı var” diyerek konuşmasını sürdüren Şehitoğlu, “Aslında geçtiğimiz 10 senede İnegöl bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdi. Şehrin birçok yerinde mevcut kerpiç binalar yıkılarak yerine yenileri yapıldı. Bizim sahip olduğumuz yapıların niteliği oydu. Kentsel dönüşümün ilk fazını gerçekleştirdik biraz eksik oldu. Bundan sonraki süreçte İnegöl’ün kesinlikle bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ancak bu kentsel dönüşüm sosyal donatı alanları, geniş caddeleri, parkları, sembol yapıları, spor alanları, tiyatroları ve ticari merkezlerini planlayarak yapılmalıdır. Bunun için önce şehrimize marka şehir olma vizyonunu koymalı ve 50 senemizi planlamalıyız. Böylece İnegöl’ümüzün sahip olduğu dinamizmi şehrin her santimetrekaresine yansıtabiliriz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş