Kestane Kabağı’nda hasat zamanı

İnegöl’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde organik üretilen, lezzeti ve dayanıklılığı nedeniyle tarladan çıkmadan alıcı bulan kestane kabağında hasat dönemi başladı. Bu yıl Kurşunlu Mahallesi’nde 600 ton kabak üretilirken, kabakların kilosu 75 kuruştan satılıyor.

Yayınlama: 24.09.2018
1.459
A+
A-

Nisan ve Mayıs aylarında genellikle aynı anda ekim yapan köylüler, sabah erken saatlerde tarlalarına gidip akşama kadar 15-25 kilogram ağırlığındaki kabaklarını kesiyor. 25-30 yıldır Kurşunlu Mahallesi’nde üretimi yapılan kestane kabağında bu yıl 600 ton kabak üretildi. Üreticinin yüzünü güldüren kestane kabağının kilogram fiyatı ise 70 kuruştan alıcı buluyor.

 

Kurşunlu Mahallesinde Çiftçilik yapan Enes Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Organik üretilen, lezzeti ve dayanıklılığı dolayısıyla tarlada satılan kestane kabağının hasadı için sabahın erken saatlerinde tarlaya giden üreticiler, her biri 15-20 kilogramağırlığında olan ürünlerini kesiyor. Ürünleri dayanaklığı nedeniyle tarlada bir kenara biriktirip oradan toptan alan müşterilere satıyoruz” dedi.








 

Köyde kabak hasadı yapılırken köylü olarak birlikte hareket ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Araştırıp toplu halde tohumunu alıyoruz, aynı anda hem ekim hem de hasat yapmaya çalışıyoruz. İlk amacımız kaliteyi tutturmak, böylelikle aynı anda hareket ettiğimiz zaman çiftçilerimiz de bilinçleniyor. Eylül ayının ortalarında başlayan hasadımızı bitirdik. Bu yıl 700 ton civarında kabak üretimi gerçekleştirdik. Hasatla birlikte ürünlerimizi Türkiye pazarına sunduk. Bir yıla kadar kabağımızın raf ömrünü sürdürdüğünü tecrübe ettik, halen buna inanmayan müşterilerimize bunu ispatlayabiliriz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.