Kıbrıs sorunu sürüyor

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeni ile açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Kıbrıs sorunun AB tarafından bir sorun olarak görüldüğü ve Kıbrıs’ın Türkiye’nin elinden alınması için hamleler yapıldığını ifade ederek, Türkiye’nin kendisine dayatılan bu konuyu kesinlikle bertaraf etmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 23.07.2018
566
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı: “20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs’taki Türklerin, Rum katliamlarından kurtarılması için başlatılan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. yıldönümünü anmak, tarihimizdeki bu kahramanlık destanını gelecek nesillerimize aktarmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı, başarılı bir şekilde sonuçlanmış, Müslüman Türk kardeşlerimiz Rum katliamlarından kurtarılmış ve K.K.T.C. kurularak Kıbrıs sorunu çözülmüştür. Bu vesile ile Kıbrıs Barış Harekatı emrini veren dönemin Başbakan Vekili Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ı, Başbakan Bülent Ecevit’i ve Genel Kurmay Başkanımız Semih Sancar Paşa’yı ve şehidlerimizi rahmetle anıyor, şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kıbrıs adası; Türkiye’ye uzaklığı 65 km olup, İskenderun ve Mersin körfezlerinin, Akdeniz’in doğusundaki deniz ulaşımı,  İsrail ve Suriye’nin liman ve sahil güvenliğini kontrol ettiği, Türk boğazları ve Süveyş Kanalının emniyeti, Ortadoğu petrolleri ve petrol nakliyatının kontrolü, Doğu Akdeniz’de bir uçak gemisi, füzeler için rampa görevi yapabileceği, ada çevresinde bulunan zengin doğalgaz ve petrol yatakları nedenleriyle jeopolitik, stratejik ve ekonomik yönden Türkiye için hayati öneme haiz bir bölge olup, Türkiye’nin güvenliği açısından yüksek bir değer ifade eder”

 

“Türkiye ve Akdeniz açısından önemi; Kıbrıs, Akdeniz’i kontrol eder. Türkiye, Kıbrıs’ı kaybederse, Ege ile Akdeniz’e çıkamaz. Ege’ye çıkamamak, yani Çanakkale Boğazı’ndan dışarı çıkamamak, Türkiye’nin sonu olur. Akdeniz’e çıkamamak, bütün enerji planlarının çökmesi demek. Kıbrıs, dünyanın en kritik noktalarından biridir, buradan vazgeçmek intihar etmektir. Kıbrıs, coğrafi bakımdan dünyada benzeri olmayan bir konuma sahiptir. Bundan dolayı tüm güçlerin hedefindedir. Konumu, onu en çok aranan yerlerden biri haline getirmektedir. İngiltere, bu sebeple Ada’dadır. Kıbrıs, bulunduğu koordinat itibariyle gelecekte uzay araştırmalarının aranılan yeri olacaktır. Uzay araştırmalarında, bulunulan yerin enlem-boylam üzerindeki yeri, çok önemlidir. Uzay araştırmalarında birinci engel, yerçekimidir. Sıfır enlemi, yerçekiminin en düşük olduğu çizgidir. Kıbrıs, sıfır çizgisine yakındır ve bu sebeple hedeftir. Sıfır çizgisinin daha üstünden ya da daha altından fırlatılan bir uzay aracı, faraza 150 ton yükle kalkabilirken, sıfır çizgisine yakın bir yerden fırlatılan uzay aracı, 450 ton yük taşıyabilmektedir. İstihbarat açsısından önemi; Kıbrıs, batılı ülkelerin önemli bir istihbarat merkezidir. Özellikle Avrupalı istihbaratçıların buluşma noktasıdır. İşte bu sebeplerden dolayı Kıbrıs, hiçbir menfaat karşılığı verilemez, pazarlık konusu yapılamaz. AB Avrupa Birliği uğruna K.K.T.C. lağvedilemez. Türk askeri Kıbrıs’tan çekilemez. Annan Planı ile maalesef kaybetmek üzere olduğumuz K.K.T.C. Rumların Annan Planına Hayır demesi ile kurtulmuştur. AB Müzakerelerinde, Türklere verilecek vize karşılığı veya Türkiye’nin AB’ye alınması karşılığı K.K.T.C.’den vazgeçmesi, adadaki Türk Askeri varlığını geri çekmesi istenmektedir. Rum tarafının tek taraflı doğalgaz ve petrol arama çalışmaları AB tarafından desteklenmektedir. Kıbrıs Rum Kesimi tek taraflı olarak Kıbrıs’ın tamamını temsilen AB’ye alınmıştır. Rum Kadının AİHM’de açtığı dava Türkiye’nin aleyhine sonuçlandırılmış ve Türkiye, Rum kadına tazminat ödemek zorunda bırakılmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve TBMM’ye buradan sesleniyoruz; Şehit kanıyla sulanan topraklar menfaat karşılığı verilemez. Her fırsatta Türkiye aleyhine çalışan AB Avrupa Birliği ile tek devlet olmaktan vazgeçin. Zararın neresinden dönersek kâr’dır. Bugüne kadar verilen tavizlerden vazgeçin. K.K.T.C.’nin biran önce tanınması için çaba sarf edin. Biz Milli Görüşçüler olarak, Saadet Partisi olarak bu konunun takipçisi idik, takip etmeye devam edeceğiz. Kıbrıs’ın kurtarılışının 44.cü yılındayız, aynı zamanda da Saadet Partimizin kuruluşunun 17.ci yılındayız, hepimize kutlu olsun”








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş