KILIÇCI’NIN TARİHİ FOTOĞRAFININ HEYKELİ DİKİLDİ

Bursaspor, 2009-2010 yılında elde edilen Süper Lig şampiyonluğunda büyük katkı sağlayan Arjantinli eski futbolcu Batalla’nın heykelini kulüp tesislerinin girişine dikti. Heykelde kullanılan fotoğraf ise İnegöllü gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Şaban Kılıçcı tarafından çekilmişti.

Yayınlama: 15.12.2020
503
A+
A-

Yaklaşık 16 yıldır basın sektöründe elde ettiği önemli başarılar ve çektiği fotoğraflarla ilçemizin adını yurt içi ve yurtdışında başarılı bir duyuran İnegöllü gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Şaban Kılıçcı’nın bu kez çektiği fotoğrafın heykeli dikildi.

Bursaspor kulübü, 2009-2010 yılında elde edilen Süper Lig şampiyonluğunda büyük katkı sağlayan ve Beşiktaş’a attığı gol ile şampiyonluğun en önemli mimarları arasında yer alan Batalla’nın gol sevincini ölümsüzleştirerek, heykelini dikti. 

Heykeli dikilen fotoğraf karesi ise o sezon Bursaspor’un maçlarında görevli olan Şaban Kılıçcı tarafından çekilmişti ve bu fotoğraf ülke genelindeki birçok gazetenin manşetini de süslemişti.






Çektiği fotoğrafın heykelleştirilerek ölümsüzleştirilmesini kendisini mutlu ettiğini ifade eden Kılıçcı, şunları söyledi:
“Daha önce çektiğim birçok fotoğrafım ülkemizde ve yurtdışında yayınlanmıştı. Bu fotoğrafların bazıları yurtdışında günün ve ayın fotoğrafları olarak seçilmişti. Ülkemizde ise bazı fotoğraflarım birçok ulusal gazete ve internet sitelerinde ilgi odağı görerek, yılın fotoğraflarına aday gösterilmişti. Bunlar benim için önemli gelişmelerdi. Bu kez de çektiğim bir fotoğrafın heykelleştirilerek dikilmesinin mutluluğunu ve kıvancını yaşıyorum. Bursaspor’umuzun 16 Mayıs 2010 tarihinde Beşiktaş’ı sahasında ağırlamıştı ve Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışındaydı. Şampiyonluğun imkansız gibi göründüğü bu maçta Bursaspor’umuz Beşiktaş’ı Batalla’nın attığı gol ile 2-1 mağlup etmişti. Fenerbahçe’nin de sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalması neticesinde Bursaspor’umuz tarihinde ilk şampiyonluğu elde etmişti. Şampiyonluğu getiren golü atan Batalla’nın gol sevincini ise sadece ben çekmiştim. Saha içerisinde 10’larca usta foto muhabiri olduğu için ben aralarına girememiş ve sahanın diğer ucuna gitmiştim. Batalla ise attığı golün ardından bana doğru koşmuş ve diğer foto muhabirleri ters köşede kalmıştı. Dolayısıyla bu sevinci sadece ben çekebilmiştim. Bu fotoğrafı ertesi gün ülke genelindeki birçok gazetenin manşetinde kullanılmıştı. Hatta bu fotoğrafım Anadolu Ajansı ile Bursa Büyükşehir Belediye’sinin ortaklaşa düzenlediği “AA Objektifinden Bursaspor; O Sene Bu Sene” adlı fotoğraf sergisiyle yayınlanarak ölümsüzleştirilmişti. Şimdi de bu fotoğrafın heykelinin dikilmesi beni çok mutlu etti.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş