‘Kim bir kavme benzerse o da onlardandır’

Yayınlama: 01.01.2023
49
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen ‘Fetih Gecesi’ programı ile Mekke’nin Fethi kutlandı. Programda açıklamalarda bulunan AGD İnegöl İlçe Başkanı Yakup Tokgöz, “Mekke’nin Fethi programları düzenliyoruz. ‘Kim bir kavme benzerse o da onlardandır’ hadisi şerif gereği gençlerimizi yılbaşı etkinliklerinden uzak tutup, Mekke’nin Fethi programı ile gençlerimize fetih şuuru kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde il ve ilçelerde Anadolu Gençlik Derneği Şubeleri tarafından düzenlenen ‘Fetih Gecesi’ programı, İnegöl’de de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş katılırken, AGD gençlerinin yılbaşı kutlamalarının yerine Mekke’nin fethini konu alması vatandaşların da takdirini topluyor.






Programda açıklamalarda bulunan AGD İnegöl İlçe Başkanı Yakup Tokgöz, ortaokul ve liselerde öğrenci gurupları ile etkinliklerin sürdüğünü belirterek;

“Anadolu Gençlik Derneği olarak ortaokul ve liselerde öğrenci faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnegöl merkezde, Yenice, Cerrah ve Alanyurt’ta ortaokullarda kâşif grupları diye adlandırdığımız öğrenci gruplarımızla liselerde ise karavan gruplarımızla eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her hafta 300’e yakın öğrencimizle eğitim ve sosyal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ücretsiz olarak yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimize sizlerin ve yakınlarınızın çocuklarını da bekleriz” dedi.

Gençleri Noel kutlamalarından uzak tutmak ve kendi değerlerimizin farkına varması için ‘Fetih Gecesi’ düzenlediklerini belirten Tokgöz, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:

“Bu gece tüm dünyada Noel etkinlikleri düzenlenirken bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 il ve ilçelerimizde Mekke’nin Fethi programları düzenliyoruz. ‘Kim bir kavme benzerse o da onlardandır’ hadisi şerif gereği gençlerimizi yılbaşı etkinliklerinden uzak tutup, Mekke’nin Fethi programı ile gençlerimize fetih şuuru kazandırmaya çalışıyoruz. Bu gece öğrencilerimizle birlikte Mekke’nin Fethi programımızı gerçekleştireceğiz. Mekke’nin fethi demek şahsi intikamları bir kenara bırakıp gönülleri fethetmektir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz kendisine ve ashabına nübüvvetin ilk yıllarında defalarca eziyet edenlerden bile hesap sormamış, aksine onları affetmiştir. Yine fetih esnasında Mekke’nin fethi gününde Fadale (R.A), Rasulullah efendimiz Kâbe’yi tavaf ederken öldürmek niyetiyle yavaş yavaş yanına sokulmuştu. Rasulullah efendimiz ile aralarında kısa bir konuşma geçti ve peygamberimiz ‘Aklındaki düşünceden tövbe et’ dedi. Ardından mübarek elini kalbinin üzerine koydu. Fedâle (R.A.) o fikrinden derhal vazgeçerek iman etti. Mekke fethedildikten sonra bile her türlü güç elinde olduğu halde kendisini öldürmek isteyenleri affetmiştir. Mekke’nin fethi demek tevhidin sembolü olan Kabe’nin özgürlüğüne kavuşmasıdır. Mekke’nin fethi demek, müşriklerin saltanatının son bulması ve putlardan temizlenmiş Beytullah’ın ezan sesi ile tevhidin merkezi haline gelmesi demektir. Mekke’nin fethi demek, Mekke’nin cahiliye adetlerinden kurtulup Allah’ın rızasının hâkim olması demektir. Mekke’nin fethi demek, Hudeybiye’de vaat edilen Rabbimizin müminlere ikramı olan fethin yaşanması müminlerin yeniden Kabe’ye kavuşması demektir. Öğrencilerimizin hazırladığı fetih gecemize katıldığınız için sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş