“Kimsenin 3 kuşunda değiliz”

Ramazan Ayı’nda davulculuk yapan bir vatandaşın eşi, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile vatandaşları duygulandırdı.

Yayınlama: 23.05.2020
4.097
A+
A-

Ramazan’ın gelişi ile sokakları şenlendiren davulcular, ücret konusunda virüs nedeni ile farklı bir durum içerisinde kaldı. Davulcu ücretlerinin vatandaşlardan toplanması ilk dönemde virüs nedeni ile yasak olması ve ardından da izinlerin verilmesi, karışıklığa da neden oldu.

 

1 Ay boyunca davul çalarak vatandaşları sahura kaldıran davulcular, vatandaşların evlerini dolaşmaya devam ediyor.






 

Bazı vatandaşların bahaneleri ve ardından da davulcuların para toplamasının yasak olduğunu iddia etmesinin ardından, eşinin davulcu olduğunu belirten Tansu A. isimli İnegöllü kadın adeta isyan etti.

 

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Tansu A., şu ifadeleri kullandı;

 

“Konuya aydınlık getireceğim. Eşim davulculuk yapıyor. Devlet ilk önce biz vereceğiz demiş. Şimdi de kendiniz toparlarsınız demiş. Kurallara uyma şartı ile ellerinde belge var, kim nereyi arayıp sormak istiyorsa sorsun. Ramazan’da davulcu olmasa bence tadı olmazdı. Yıllarca olan bir gelenek. Davul çalmasalar, çalmadı oluyor. Bir ay boyunca çalarken kimsenin sesi çıkmıyor. Para toplanınca mı böyle oluyor. Yok biz gece uyumuyoruz, yok telefon sesiyle uyanıyoruz…  Kimsenin üç kuruşunda değiliz. Ramazan’ın geldiği davulcusundan belli olur”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş