KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BAKANLIĞA TEPKİLİ

İnegöl Süt ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gündeme gelen yeni uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulunarak, ” Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak, Bakanlığa tepkiliyiz” dedi.

Yayınlama: 26.10.2017
559
A+
A-

 

Bakanlığın bu uygulamasına tepkili olduklarını belirten Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Bakanlığın bu uygulamasına bizler kasaplar olarak, Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak karşıyız. Yapılan bu uygulama üreticiye, küçük esnafa yapılan bir darbedir. Bakan beyin bir dediği, diğerini tutmuyor. Geçen günlerde yaptığı bir açıklamada vardı; altın ucuzlarsa ette ucuzlar diye. Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak bakanlığa devamlı tepkide bulunuyoruz. Dışarıdan et getirip, Türkiye’de ucuz et satmaya kaşıyız. Neden? Bu üreticiyi ve küçük esnafı batıracak. Ucuz eti niye kasaplara vermiyorlar da, büyük marketlere veriyorlar? Kasaplarda ucuz et satmak isteyebilir. Benim de kasap dükkanım var, bana da versinler, ben de satayım. Ama ithal ettir ibaresini koyarak satmak şartıyla. Yerli üreticiyi desteklemezsen, yerli üreticinin malına değerlendirmezsen, girdi maliyetlerini düşürmezsen bu üretimi nasıl sürdürülebilir hale getirirsin” dedi.

 






İŞİN ASLINI UYGULAMA BAŞLAYINCA GÖRECEĞİZ

Çetizli, “Marketlerde satılacak ithal ucuz etlerin üzerine sözde ithal ettir ibaresi konulacak. Ama işin aslını uygulama başlayınca göreceğiz. Bu uygulamayı muhakkak sene sonunda önce başlatacaklar. Büyük marketlerle gerekli anlaşmaların yapıldığını öğrendik” diye konuştu.

 

BAKANLIĞA TEPKİLİYİZ

Ucuz etlerin fiyatının 24-26 lira arasında düşünüldüğünü belirten Çetizli, “Şuan piyasa kasaplarda kıyma 35-40 lira, kuşbaşı 36-42 lira. Ucuz et çözümü bakanlığın tamamen ithal et üzerine. Yerli üretimi destekleyerek ucuz et satma gibi bir planları yok. Destekleme yapacağız sözleri yerine getirilmiyor. Cumhurbaşkanımız kalkıp Sırbistan’dan ithal et getiriyor. Elin gavurunda et alınıp, bu ülke de Müslümanlara et yedirilmesine karşıyız. Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak, Bakanlığa tepkiliyiz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş