Kırsalda mantar hasadı

İnegöl’de yağmurun yağmasının hemen ardından İnegöl’ün kırsal mahallelerinde bulunan birçok vatandalar ormanlarda mantar toplamaya çıktı.

Yayınlama: 28.05.2020
1.700
A+
A-

İnegöl’de yağmurların başlamasının hemen ardından kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşlar ormanlık alanlarda mantar toplamaya çıktı. Bir çok vatandaş bu zamanda toplanılan mantarların daha güzel olduğunu ifade ederek, zehirli mantarlara karşı da uyarılarda bulundu.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl’e bağlı Çitli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Öztürk, şu ifadeleri kullandı:






 

“Yağmur sonrasında yapılabilecek en güzel şeylerden bir tanesi ormanlarda çıkan mantarları toplamak. Bugün Çitli’nin ormanlarına gelerek mantar toplamak istedik. Bugünlerde mantar çılgınlığı başlayacaktır. Ama doğada bulunan her mantarı yiyemeyiz. Bunu anlamak için bir mantarın sapını koparttığınız zaman küçük küçük kurtların olduğunu görürseniz anlayın ki o mantar iyi bir mantardır. Çünkü küçük kurtlar zehirli mantara hiçbir zaman girmez. Buradan çok rahat bir şekilde anlayabiliriz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş