Kızılay´dan kurban bağışına davet

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır gerçekleştirdikleri Kurban Bağışı Kampanyası için bu yıl da İnegöl halkından destek beklediklerini belirtti.

Yayınlama: 08.08.2018
834
A+
A-

Geçtiğimiz gün dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, “Yaklaşık 10 senedir gerçekleştirdiğimiz Kurban bağışını bu sene de devam ettiriyoruz. Bağışlanan kurbanlar Ankara´da kesiliyor. Sizden almış olduğumuz kurban bedellerini Ankara´ya gönderiyoruz. Ankara´da bir din adamı, bir noter, kasap ve Kızılay´dan görevli bir yetkilinin nezareti altında kurbanlıklar İslami şartlara uygun şekilde kesiliyor ve hijyenik şekilde etlerin kemiklerden ayrılması ile kavurma ve kuşbaşı haline getiriliyor. Bunlardan kuşbaşı olanlar 1´er kilo olarak kurban bağışlayan kişilere teşekkür mahiyetinde dağıtılıyor” dedi.

 

BAĞIŞLARIN ARTMASI GEREKİYOR






Kurban bağış miktarlarıyla ilgili bilgi veren Arıyürek, “Bu sene yurtiçindeki kurbanların fiyatı 750 lira, yurtdışındaki kurbanların fiyatı ise 590 lira olarak tespit edildi. Her zaman yardımseverliğini gösteren İnegöl´ümüzden geçen sene 4 bin 500 aileye kurban eti dağıttık. Bu sene inşallah daha fazla yapacağız. Kurban bağışlarını İnegöllüler olarak makbuz mukabili alıyoruz ve bankaya gönderiyoruz. Her bağışçının adı soyadı, kimlik ve telefon numarası genel merkeze bildiriliyor. Bu şekilde geçen sene yurt içi 27 tane, yurt dışı 45 kişi kurban bağışında bulundu. İnşallah bu sene daha fazla gelir ve fakir vatandaşlara daha fazla yardım ederiz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş