Kodlamada online kış dönemi başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların bilim ve teknolojiyi sevmeleri, teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler haline gelmeleri için başlattığı ‘Robokod Robotik Yazılım ve Kodlama online kış dönemi eğitimleri 28 Aralık’ta başlıyor.

Yayınlama: 22.12.2020
357
A+
A-

Katılımın tamamen ücretsiz olduğu eğitimler Zoom Programı üzerinden online (Canlı) olarak yapılacak. 11-17 yaş arası öğrencilerin katılabileceği eğitimler, 28 Aralık – 22 Ocak tarihleri arasında 4 hafta süreyle yapılacak. Eğitimler Mobil Uygulama Yapımı, Python Eğitimi, Arduino Robotiğe Giriş ve Algoritma Eğitimi ve Microsoft Small Basic Eğitimi olmak üzere 4 ana başlıktan oluşuyor.

Son başvuru tarihi 24 Aralık Perşembe, saat 00:00 olarak belirlenirken, kayıt linkleri ve ders programı şöyle:

Eğitimlerimiz: ( 28 Aralık 2020-22 Ocak 2021)

  1. A) MIT INVENTOR MOBİL UYGULAMA OLUŞTURMA

Blok tabanlı mobil uygulama geliştirme platformu. Bu uygulama ile günlük hayatta mobil cihazlarda kullanılan uygulamaların nasıl yapıldığının temelleri atılacaktır.






 

  1. PYTHON EĞİTİMİ

Nesne tabanlı programlama dillerine giriş yaparak gerçek hayatta kullanılan bir yazılım dili öğrenilir. Problem çözme ve algoritma oluşturma becerileri gelişir.

 

  1. ARDUINO ROBOTİĞE GİRİŞ VE ALGORİTMA EĞİTİMİ

Algoritma becerileri Arduino ile somutlaştırılarak,

Tincercad Simülasyon ekranı ve Arduino IDEsi ile entegreli şekilde dersler işlenecektir.

Arduinosu olan olmayan tüm öğrenciler için uygundur.

  1. D) MICROSOFT SMALL BASIC EĞİTİMİ

Small Basic, programlamayı yeni başlayanlar için son derece kolay, anlaşılır ve eğlenceli hale getirmek üzere tasarlanmış olan metin tabanlı bir programlama dilidir.

Eğitim Microsoft’un her yaştan çocuğun kolayca kullanabileceği Small Basic programı üzerinden yapılacaktır. Bu eğitimi alan öğrenciler C programlama dilini öğrenebilecek hazır hazır bulunuşluk düzeyine erişecektir.

3.KUR Eğitimlerimize Kayıt İçin Tıklayınız: (EĞİTİMLER | Robokod (bursa.bel.tr))

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş