Konut satışları yavaşladı arazi satışları hızlandı

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, emlak sektörü ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “İnegöl de konut alışverişleri yavaşlamasına rağmen son zamanlarda arazi ve ticari yatırım anlamında bir talebin başladığını üyelerimizden duyuyoruz” dedi.

Yayınlama: 24.10.2020
1.134
A+
A-

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, bu ayki sektörel konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

ARAZİ SATIŞLARINA TALEP ARTTI






İnegöl’de Ekim ayında konut satışlarının düştüğünü ve arazi satışlarının hızla arttığını ifade eden Uçaravcı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Pandemi süresince evinden çıkamayan müşterilerimiz, Haziran Ayı itibariyle normalleşme süresinde ciddi anlamda konut alma eğilimine geçmişti. Ayrıca o dönemde hükümetin konut destek paketi altında çıkarmış olduğu uygun fiyatlı kredilerle birlikte ciddi bir sirkülasyonla karşı karşıya kalıp, İnegöl’ün satış anlamında ki satış rekoru kırılmıştı. Bu sürecin arkasında konutlarda fiyatlarda yükselmeler maliyet artışlarına bağlı olarak fiyat değişimleri ile satış rakamları azalmaya başladı. Şu an kredi oranlarının yüksek olması dolayısıyla satışlarda azalma olduğu gözle görülür şekilde piyasada hissediliyor. Fakat İnegöl de konut alışverişleri yavaşlamasına rağmen son zamanlarda arazi ve ticari yatırım anlamında bir talebin başladığını üyelerimizden duyuyoruz. Mevsimsel olarak da her yıl karşı karşıya kaldığımız durumlar bunlar. Kış aylarında daha çok yatırımcı müşterilerimize hizmet veriyoruz. Yatırım dönemlerinde mobilya sektörü de bize yön gösteriyor. Umarım son günlerde mobilyacı arkadaşlarımızın yaşadıkları ham madde sıkıntıları bir an önce çözülür. Emlak müşavirleri olarak biz de en iyi şekilde mobilya üreticisi esnafımıza en uygun gayrimenkulleri temin ederiz”

 

İNEGÖL YATIRIM İÇİN GÜVENİLİR BİR LİMAN

İnegöl’e yatırım yapmak için birçok kişinin talepte bulunduğunu ifade eden Uçaravcı, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne söylediğimiz gibi İnegöl emlak ticaretleri için şu an en güvenli limanlardan biri. Türkiye’nin her bölgesinden İnegöl’e yatırım yapmak için gelen müşterilerimiz mevcut. Sadece doğru yatırımı yaptırmamız çok önemli. Doğru yatırım yapıldığında her yıl yatırımcıların sayısı daha da artıp İnegöl’e yatırım yapma amacıyla geliyorlar”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş