KRiZ HER GEÇEN GüN BüYüYOR iŞYERi VE KONUT KiRA SORUNU ÇöZüLEMiYOR

İnegöl’de son yıllarda artan işyeri ve konut kira fiyatları durdurulamazken, şehrimizdeki bir diğer problem ise kiralık işyeri ve konut azlığı. Artan fiyatlar ve kiralık konut ve işyeri bulunamamasından dolayı, yer sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler artarak devam ediyor.

Yayınlama: 08.11.2021
549
A+
A-

 

KİRALAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

İlçemizde özellikle son yıllarda şikayetlere neden olan kiralık daire ve işyeri fiyatları, güncellenerek artışını sürdürüyor. Yaklaşık 3 yıl önce 500 lira olarak kira bedeli istenen bir dairenin günümüzdeki fiyatı ise bin 300 liraya yükseldiği görülüyor.






 

KİRALIK İŞYERLERİNDE DE DURUM AYNI

Sadece kiralık daireler değil, kiralık işyerlerinde de durum paralel bir şekilde devam ediyor. Mobilya sanayisinde ve Metal Sanayi’deki kira artışları, bölgedeki esnafları zorluyor.

 

VATANDAŞLAR KONUT SIKINTISI ÇEKİYOR

Öte yandan kira fiyatlarının yükselmesi ile beraber farklı konut arayışlarına geçen vatandaşlar, konut sıkıntısının yaşandığı ilçemizde yeni bir problemle karşılaşıyor. Özellikle İnegöl merkezde kiralık ev bulmaz zorlu hale geldi. Önceki yıllarda Akhisar, Alanyurt, Yeniceköy, Mesudiye ve Cerrah gibi mahallelerde kiralık konut bolluğu yaşanırken, günümüzde ise bu mahallelerde kiralık ev bulma zorluğu da yaşanıyor.

 

MOBİLYA SANAYİSİ VE METAL SANAYİDE SON DURUM

İnegöl’ün mobilya şehri olmasından dolayı ufak atölyeler her geçen gün fabrikalaşma yolunda adımlar atmaya başladı. Yer yaşandığı mobilya sanayisinde, kira fiyatlarında da artış yaşanması esnafları da zorluyor. İşyeri sahiplerinin yerlerini daha fazla kiraya verebilecekleri düşüncesi ile kiracılarını işyerlerinden çıkmaya zorlaması veya kira fiyatını fahiş bir şekilde arttırması, gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor.

 

Metal Sanayi’de ise durum yine aynı. Yer sıkıntısı çeken esnaflar işyeri sahipleri ile dükkanların tadilat ve değişiminde anlaşma sağlayamıyor. Çoğu işletmede tuvalet ve lavabo bulunmazken, bunların inşası için devreye giren kiracılar, işyeri sahiplerinin veto etmesi ile kıpırdayamıyor.

 

Metal Sanayi’de de fiyat artışları belirli bir seviyeye kadar yükselirken, esnaflar alternatif işyerlerinin yapılamamasından dolayı fiyatların arttığını ifade ediyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş