Kümelenme projesine İTSO’dan tam destek

Biber üretiminde marka olmak ve sektörel kümelenmeye gitmek isteyen Kahramanmaraşlı işadamları, sektörel kümelenmenin en iyi örneğinin uygulandığı İnegöl’ü örnek alacaklar. Ekim ayında İnegöl’e gelen Kahramanmaraş Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile işadamları, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yöneticileriyle ikinci kez istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yayınlama: 21.12.2017
958
A+
A-

Kahramanmaraş  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emir Alioğlu, Ticaret Borsası Başkanvekili Ökkeş Karayağlı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Özşerbetçi ve Biberciler Derneği Başkanı Muhittin Balçın ile biber üretimi yapan işadamlarından oluşan 20 kişilik konuk heyet, önceki gün İTSO yöneticileri ile bir araya geldi.

 

ANIL BİLGİ VERDİ








Mobilya sektöründe başarılı kümelenme projesiyle Türkiye’ye örnek olan İnegöl’ü model almak isteyen Kahramanmaraşlı işadamlarına bilgi veren İTSO Başkanı Metin Anıl, ilçenin ekonomik tarihi, sanayileşme ve kümelenme süreçlerini anlattı. Kümelenme örnekleri konusunda Türkiye’nin en iyilerinden birinin İnegöl olduğunu ifade eden Başkan Anıl, kümelenme konusunda bugün geline noktayı örneklerle anlattı. İnegöl’ün en önemli özelliklerinden birinin müteşebbis ruhunu öne çıkarması olduğunu vurgulayan Başkan Metin Anıl, “Kuşkusuz potansiyel gücü harekete geçirerek en iyi şekilde değerlendirmek kümelenme başarısının en önemli faktörü oldu.  İnegöl ekonomisinin bu seviyeye gelmesinde,  itici ve yönlendirici güç olan İTSO’nun payı çok büyük. Birliktelik, ortak akıl, ilçede dev projelerin yaşama geçirilmesine olanak sağladı. Kahramanmaraşlı meslektaşlarımıza biber kümelenmesi konusunda rol model olarak destek vermek bizim için onurdur” dedi.

 

Metin Anıl, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, konuk işadamlarından gelen soruları da yanıtladı. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Özşerbetçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emir Alioğlu ve Biberciler Derneği Başkanı Muhittin Balçın, ziyaret anısına Metin Anıl’a hediye takdim etti.  Başkan Anıl da, İTSO adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Özşerbetçi’ye hediye verdi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.