KURAN EĞiTiMiNDE YENi DöNEM

2017 – 2018 Kuran Kursları Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Bu sene Kuran eğitiminin yeni bir boyut kazanacağını belirten İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, öğrencilerden, esnaflara, kamu çalışanlarından serbest meslek sahiplerine kadar her kesime hitap edeceklerini belirtti.

Yayınlama: 27.09.2017
1.097
A+
A-

40 KURS VE 67 ÖĞRETİCİ

İnegöl genelinde toplam 40 Kursan Kursunun hizmet verdiğini belirten Müftü Güzel, ” bu yıl 40 tane açık olan Kuran Kursumuz var. Şükürler olsun 67 tane kadrolu öğreticimiz ile kuran eğitimini devam ettireceğiz. 3 Erkek, 4 kız Kuran kursu olmak üzere 6 tane hafızlık Kuran kursumuz var. Bunun dışında 4 tane D gurubu gündüzlü Kuran kursumuz mevcut. Bu 4 tane kuran kursumuzun içerisinde ortalama 12 tanede 4-6 yaş Kuran kursumuz mevcut” dedi.

 






KYK’DA KURAN EĞiTiMi

KYK ile anlaşarak Kuran Eğitimini orada da vermek istediklerini belirten Müftü Güzel, ” bizim inşallah KYK ile anlaşarak Kuran kursu açma hedefimiz var. Huzur evlerine ve özel yavrularımıza da Kuran hizmetimizi götürme gayretindeyiz” dedi.

 

2017 – 2018 Kuran Kursları Eğitim ve Öğretim yılı başlaması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Müftü Kazım Güzel, yeni dönemde Kuran eğitiminin en ücra köşelere götürülmesi konusunda ciddi çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

 

TOPLUMUN HER KESİMİNE KURAN EĞİTİMİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Müftüsü Kasım Güzel , “Bu dönemde inşallah yeni bir eğitim dönemine başlıyoruz. Bu eğitim döneminin kuran hizmeti noktasın verimli geçmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Kuran-ı Kerim’i okumaktan, anlamaya, anlamaktan, yaşamaya, yaşamaktan da okutup, anlatıp yaşamaya dönük bir ivme kazanmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Öncelikle yeni Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız Kuran hizmetleri konusunda yeni bir açıklama ve müjde verdi. Şu müjdeyi ilan ediyorum; her seviyedeki öğrencilerimiz ve toplumumuzun bütün kesimlerine yönelik esnek zamanlı ve her mesaiye uygun olarak Kuran kursu hizmeti sunacağız. Öğrencilerimizden, esnaflarımıza, kamu çalışanlarımızdan serbest meslek sahiplerine, bütün kesimlere Kuran okumayı, anlamayı ve okuduklarımızı hayatımıza aktarmayı  sağlamanın yollarını ve esaslarını inşallah belirleyecek. Bu noktada bir çalışma yapacağız. Kuran’ın insanımızla buluşması hususunda bütün imkanları değerlendireceğiz, şeklindeki müjdesini inşallah bu hayatımızda inanıyorum ki neticeye vardıracağız. Bu konuda Diyanetimizin bir birimi olarak, İnegöl Müftülüğü olarak da, Allah nasip ederse Kuran hizmetinin toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştırılması hususunda bizde elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

40 KURS VE 67 EĞİTMEN

Güzel, “Yaratan Rabbinin adıyla oku! diye başlayan bir vahiy, bir din. Elbette öncelikli olarak kitabını okuyan, anlayan, yaşayan ve hayatında uygulayan bir anlayışı benimsemek mecburiyetinde. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? diyen Kuran-ı Kerim, bilenleri müminlerin vasfı, cehaleti de küfrün sıfatı olarak nitelendirir. Dolayısıyla bilenlerden olmak adına, bütün insanımızın, bütün Müslüman kardeşlerimizi inşallah Kuranla tanışmaya, tanıştırmaya, buluşmaya, buluşturmaya gayret edeceğiz. Her şeyden önce milletimizin Kura-ı Kerim’e olan saygısı, sevgisi ve ona olan ilgisi, alakası, hürmeti inşallah okuma, anlama ve yaşamada da kendisini gösterecektir. Bu konuda bizler Kuran-ı Kerim’i öncelikli olarak Allah’ın kitabı olarak, yapışılacak en sağlam ipi ve yolu olarak Cenab-ı Allah’ın lütfüne, bereketine, inayetine götürecek bir vesile, bir vasıta olarak, bizi Hak’ka hakikate götürecek ve Sıratı-ı Müstakimde sabit kılacak, rehber olarak görerek, bu anlayış ve inançla  Kuran-ı Kerim üzerinde inşallah yoğunlaşacağız.  Bu noktada elbette ki Cenab-ı Hak’kın bir nuru, en güzel zikri, en hikmetli sözü Kura-ı  Kerimi bilip, o noktada ihtimam göstereceğiz ve toplumumuzla birlikte bu ihtimamı değerlendireceğiz. İnşallah Kuran-ı Kerim okuyarak, Kuran kurslarımızın tüm köylerimizde, tüm halkımıza Kuran’ın öğretilmesi noktasında bir vesile olması maksadıyla, inşallah en doğru yola ileten, doğruluğunda şüphe olmayan kitabı öğrenme anlayışı ile kurana yönlendireceğiz. Kuran Kurslarımız insanı ve toplumu yücelten bir kitabın öğretildiği müesseselerdir. Dolayısıyla öğrenci ve öğreticilerimizin her şeyden önce, Cenab-ı Hak’kı, tevhidi, kardeşliği, Peygamber ahlakını bize öğretme kılavuzu olarak, insanımıza sunmuş olacağız. Kuran öğretmek kalbimize inşirah, evimize huzur, çalışmalarımıza bereket, memleketimize rahmet, barış, kardeşlik ve vahdet kazandıracaktır. Bu nedenle yaz döneminde çok bereketli, çok  verimli bir eğitim dönemi geçirdik. Bu sene Allah’a şükürler olsun, geçmiş dönemlere göre en az 2 kat daha fazla ilgi, alaka ile karşılaştık. Ramazan’ın, Kuran’ın bereketini, insanımız ve çocuklarımızla  buluşturduk. Şimdide inşallah kış döneminde, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte insanımızı, büyükleri Kuran ile buluşturmak adına, kimisine Kuran’ı yeniden öğretme, kimisine daha iyi okuma, kimisine daha iyi anlama, kimisine hafızlık yaptırma, kimisine onun ahlakını tanıtma adına Kuran kurslarımızda eğitime  devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KYK’DA KURAN EĞİTİMİ

Kuran eğitimini KYK’da da vermek istediklerini belirten Güzel, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Öncelikle şunu ifade edelim; bu yıl 40 tane açık olan Kuran Kursumuz var. Şükürler olsun 67 tane kadrolu öğreticimiz ile kuran eğitimini devam ettireceğiz. 3 Erkek, 4 kız Kuran kursu olmak üzere 6 tane hafızlık Kuran kursumuz var. Bunun dışında 4 tane D gurubu gündüzlü Kuran kursumuz mevcut. Bu 4 tane kuran kursumuzun içerisinde ortalama 12 tanede 4-6 yaş Kuran kursumuz mevcut. Sevgi Çiçekleri, Altın Çocuk, Ecrin, Çeltik, Huzur, Toki, Suffe, Uludağ, Alanyurt, Üçevler ve Yunus Emre olmak üzere ortalama 10’dan fazlada 4-6 yaş Kuran kursumuz var. 54 Tane Kuran kursumuzun içerisinden bu 4-6 yaşları tekrar çoğaltmak istiyoruz. Görüldüğü gibi 4-6 yaş kuran kursumuz, hafızlık erkek ve kız Kuran kursumuz ve normal kuran öğretmeye yönelik kuran kurslarımız olmak üzere, şükürler olsun yaklaşık 140 öğretmenimiz ile kuran kursu hizmetimizi devam ettirmekteyiz. Buradan şunu özellikle ifade etmem gerekiyor; bizim inşallah KYK ile anlaşarak Kuran kursu açma hedefimiz var. Huzur evlerine ve özel yavrularımıza da Kuran hizmetimizi götürme gayretindeyiz. Ben Kuran kurslarımıza bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Buraya evlatlarını gönderen velilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu yıl yaklaşık olarak 40 tanede İmam Hatipte Hafızlık Projesi nedeniyle hafızlık kurslarımıza gelen, İmam Hatip’te okuyup, hafızlık için okullarını 1 sene donduran yavrularımızla da eğitime başladık. İnşallah bu yılın verimli ve başarılı geçmesini temenni ediyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş