Kur’an-I Kerim ziyafeti devam ediyor

İnegöl Belediyesi, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayında dünyaca ünlü hafızları ilçe halkıyla buluşturmaya devam ediyor.

Yayınlama: 28.05.2018
616
A+
A-

RAMAZAN DOLU DOLU GEÇİYOR

İnegöllülere dünyaca ünlü hafızların yer aldığı Kuran-ı Kerim tilavetleriyle dolu dolu geçen ramazan geceleri hazırlayan İnegöl Belediyesi, 9 farklı camide dünyaca ünlü Hafızları İnegöllülerle buluşturmaya devam ediyor.

 






Şehrin farklı camilerinde gerçekleşen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Teravih namazı programları ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılanırken, Ramazanın manevi iklimi tüm şehri sarmaya devam ediyor. 9 farklı camide gerçekleşen Ramazan programları kapsamında son olarak Cuma akşamı 2015 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.cisi Hafız Ferruh Muştuer, Cerrah Merkez Camiinde ilçe halkıyla bir araya geldi. Namaz öncesi Kur’an-ı kerim tilaveti yapılırken, teravih namazını da Hafız Ferruh Muştuer kıldırdı.

 

SON DURAK CERRAH MERKEZ CAMİİ

İnegöl Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin ilk teravih namazında İshakpaşa Camisinde, TRT Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 3.cüsü Hafız Osman Bostancı’yı ilçe halkıyla buluşturmuştu. Daha sonra sırasıyla Toki Hz. Ali Camiinde 2015 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.cisi Hafız İsmail Kaya ve Sani Konukoğlu Camiinde de 2009 yılı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye 1.cisi Hafız Adem Başer eşsiz tilavetleriyle ilçe halkına Kur’an-ı Kerim ziyafeti vermişti. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği programların son durağı ise Cerrah Merkez Camii oldu.

 

İnegöl Belediyesi’nin Müftülük işbirliğiyle gerçekleştirdiği programa; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ile kalabalık cemaat katıldı. Programda 2015 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.cisi Hafız Ferruh Muştuer, okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle Cerrah Merkez Camiine gelen cemaatin gönüllerini okşadı.

 

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

Kuranı kerim tilavetinin ardından Hafız Ferruh Muştuer, teravih namazını da kıldırdı. Namaz sonrası Başkan Taban ve beraberindeki heyet vatandaşlarla sohbet ederken, vatandaşlara İnegöl Belediyesi tarafından Osmanlı Şerbeti ikram edildi.

 

“YARDIMLAŞMA, PAYLAŞMA, KAYNAŞMA VE GERÇEKTEN KARDEŞ OLMA AYI OLAN RAMAZAN”

11 ayın sultanı Ramazan boyunca dünyaca ünlü hafızların ilçe halkıyla buluştuğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve teravih programları hakkında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve gerçekten kardeş olma ayı olan Ramazanı huşu içerisinde en güzel şekilde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrin her bir noktasında vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.  Ramazan ayını gerçekten dolu dolu geçirirken, lüks ve israfa kaçan ve ramazanın ruhuna uymayan iftar sofralarından kaçınarak, bu mübarek ayın bereketini gönüllerimizde hissetmek için uğraş veriyoruz. Her akşam farklı iftar sofralarına misafire oluyoruz. Birlik beraberlik ve kardeşliğin daha da pekiştiği Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizlerde ilçe halkımızın Ramazan ayını huşu içerisinde geçirmeleri adına şehrimizin farklı noktalarındaki 9 camiimizde dünyaca ünlü hafızları ilçe halkımızla buluşturuyoruz. Gönüllerimizin okşandığı, Ramazanın maneviyatını tam anlamıyla hissettiğimiz bu programlar vesilesi ile de vatandaşlarımızla hasbihal etme imkanına kavuşuyoruz. Son olarak 11 ayın sultanı Ramazan ayının maneviyatını ve güzelliklerini hep birlikte yaşamak temennisiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

PROGRAMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK

İlçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Teravih Namazı programları tüm hızıyla devam edecek. 28 Mayıs Pazartesi Alanyurt Uludağ Camiinde 2013 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye 1.cisi Hafız Habib Deveci, 01 Haziran Cuma Göçmen Camiinde 2009 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.cisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, 04 Haziran Pazartesi Kasım Efendi Camiinde 2009 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye 1.cisi Hafız Ali Tel, 08 Haziran Cuma Yenice Merkez Camiinde 2007 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.cisi Hafız Abdurrahman Bozan ve Kadir Gecesi Özel programıyla 10 Haziran Pazar OSB Camiinde TRT Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 2.cisi Hafız Sanaullah Habib ilçe halkıyla buluşacak.

 

KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş