Kur’an Kursları’nda 10 bin öğrenci eğitim aldı

İnegöl Müftü vekili Dr. Ömer Faruk Atan, yaz aylarında 2 dönem olarak gerçekleştirile Yaz Kur’an Kurslarında, yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim aldığını ve 322 personelin de sınıflarında çocukların eğitimlerini üstlendiğini ifade etti.

Yayınlama: 04.09.2018
713
A+
A-

İnegöl Müftü vekili Dr. Ömer Faruk Atan, Yaz Kur’an Kurslarında toplam 10 bin öğrencinin eğitim aldığını ifade etti.

 

10 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Atan, “Toplamda görev yapan personel sayımız 322. Bu 322 personelimize birer sınıf açmak üzere 322 tane sınıf açtık. Biz 3 ayrı kurda eğitim veriyoruz. Belli haftalar ve periyotlar halinde. Tabi yaz tatiline giden oldu, bayram tatiline erken ayrılanlar oldu. Bizim kayıtlı öğrenci sayımız yaklaşık 10 bin. 9 bin öğrenci sınırını aştık çok şükür” dedi.

 

KUR’AN KURSLARI’NDAKİ EĞİTİMLER

Kur’an Kursları’ndaki eğitimlerle ilgili bilgiler veren Atan, “Bizim genel olarak iki eğitimimiz var. Birincisi Kur’an-ı Kerim öğrenme, diğeri de dini bilgiler. Dini bilgiler içinde dini öğrenme, görgü kuralları, vatan millet sevgisi, peygamber sevgisi, iman konuları ve ahlak konuları var. Bu konularımız yaz Kur’an Kursları’nda eğitim olarak veriliyor. Bu eğitimlerin yanında tabi etkinlikler de düzenleniyor. Her hocamız kendi bulunduğu görev yerinde sosyal aktivitesini kendi bölgesine göre ayarlıyor. Şimdi köy ortamı ile şehir ortamındaki aktiviteler de farklı olabiliyor. Bununla ilgili gerekli izinler alındıktan sonra sosyal etkinlikler gerçekleştirilebiliyor” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLAR CAMİLERLE BULUŞUYOR

“Neden çocuklar Kur’an Kursları’na gönderilmeli?” sorusuna cevap veren  Atan, “Müslüman olmamız nedeni il bizim iki eğitimimiz var. Madde eğitimi ve manevi eğitim. Elbette çocuklarımız okul eğitimlerinde dini bilgiler açısından öğretmenlerimiz tarafından belli bir eğitimden geçiyor ama yaz Kur’an Kursları’nın farklı bir etkinliği, farklı bir yönü, en azından çocuk ve gençlerimizin cami ile kaynaşması, milli ve manevi kültürümüz ile tanışması, daha çok istek ve muhabbet ekseni içerisinde bunu yapmasını arzuluyoruz. Bu nedenle yaz Kur’an Kurslarımız çok şükür iyi başarılar elde etti. Maksat sadece 9-10 haftalık bir eğitim değil, çocuklarımızı cami ile tanıştırmak, cami ile kaynaştırmak, cami ile muhabbetini kurmak” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM TARİHLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Eğitim ve kayıt tarihleri ile ilgili bilgi veren Atan, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: “Yaz Kur’an Kurslarımız 1 Haziran 2 Temmuz arasında kayıt dönemimiz vardı. 25 Haziran ile 20 Temmuz arasında da eğitimlerimiz oldu. 2. Dönemimiz de 16-30 Temmuz arası kayıt aldık, 23 Temmuz  ile 17 Ağustos arasında da eğitimlerimizi gerçekleştirdik”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş