Kurban Bayramı’nda elde kalan hayvanları Et ve Süt Kurumu aldı

Kurban Bayramı’nın ardından üreticinin elinde kalan Kurbanlık hayvanların Et ve Süt Kurumu tarafından alındığını belirterek açıklamalarda bulunan İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Elde kalan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar Et ve Süt Kurumu tarafından alındı ve ücretler nakit olarak ödendi” dedi.

Yayınlama: 31.08.2018
1.065
A+
A-

etmiştik. Çok fiyat isteyerek kendi malınızı satmakta zorlanmayın, vatandaşı da zor duruma düşürmeyin demiştik. Tabi ki beklentimizin doğru orantıda çıktığını raporlarda gördük. Elde kalan az sayıda olan hayvanlarımızın genel merkez olarak yapmış olduğumuz görüşmelerde sayın bakanımız Et ve Süt Kurumuna küçükbaş ve büyükbaş hayvanları alacağız ve hepsini keseğiz, paralarını da nakit ödeyeceğiz diye talimat vermişti. Bu durumda da yapmış olduğumuz görüşmelerde yapılan müracaatlar değerlendirilmiş ve fazlalık olan hayvan kesilmiştir.

 

ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ








“ Genel duruma baktığımız da kesim fiyatlarımız da yükselmeler var” diyerek konuşmasını sürdüren Çetizli, “Kasap dükkânlarında ki et fiyatlarının düşmesini beklerken bu şekilde yukarıya çıktığını görüyoruz, buda bizleri rahatsız ediyor. Üretici ayağından gelen zamları üst üste koyduğumuzda, bir dananın maliyeti 29 TL’yi aştı. Bu üretici ekmek yemeyecek mi? Kimse bedavaya çalışmaz. Bu nedenle dana kesim fiyatların 32 TL’ye çıktığını gördük. Pazartesi gününden sonra bu fiyatların 34-35 TL’ye çıkacağını zannediyorum. Üreticimiz daha çok desteklenmeli. Üretime yönlenmediğimiz takdirde bu sıkıntıları yaşayacağız. Taşıma su ile değirmen dönmeyeceğini ben Şaban Çetizli olarak her yerde anlatmışımdır. Ama maalesef ithalattan vazgeçemedik. Hem paramız gidiyor, hem üretmemiş oluyoruz, bu da bizi üzüyor” dedi.

 

SÜT 1.70 KURUŞ

Çetizli konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ağustos başında süt 1.70 kuruştu ama artı soğutma ve nakliye giderleri de buna dahil edilecekti, sanayicilerimiz bunu kabul etmedi ve almamam kararı verdi. Sonra görüşüldü ve Ağustos2un 16’sından itibaren süt 1.70 kuruş olarak ilan edildi. “

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.