‘Kurbanlığınızı zincir marketlerden almayın’

İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde açıklamalarda bulunarak, zincir marketlerin sektörü baltaladığını ifade etti.

Yayınlama: 04.07.2021
1.228
A+
A-

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile dini vecibesini yerine getirecek ülke vatandaşlarımıza şöyle bir duyurumuz olacak; kurbanınızı yetiştiriciden alın. Yetiştiricilerin desteğe çok ihtiyacı var. Ulusal marketleri değil de bu işi 11 ay kahrını çeken, soğukta, sıcakta yağmurda eziyetini çeken yetiştiricilerden kurban alın. Kurbanımıza sahip çıkalım, yetiştiricimize sahip çıkalım”








 

Bazı zincir marketlerin 12 kiloluk kuzuyu bin 800 liraya kurbanlık olarak satmasının büyük bir ihanet olduğunu ifade eden Kutlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Yetiştiricilerimizin çok büyük desteğe ihtiyacı var. Yükselen yem fiyatları, hayvan bakım şartları gibi çok büyük zorluklar içinde yetiştiriciler. Bunun için yetiştiricilerimizden kurban alalım. Bazıları 750 lira ile 1050 lira arası açıkladığı kurban parası yetiştiricilerimize büyük bir haksızlıktır. Bazı ulusal marketlerin de 12 kiloluk kuzuyu 1800 liraya satması büyük bir ihanettir, büyük bir haksızlıktır. Buna Diyanet İşleri Başkanlığından, Tarım Bakanlığından gerekli müdahalenin yapılması, yetiştiricilerin bu konuda mağdur edilmemesi için çalışmaların yapılmasını istiyoruz”

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.