KURBANLIKLAR KAPIŞ KAPIŞ

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kendilerine ayrılan bölümlerde kurbanlık satışlarına devam eden vatandaşlar, Kurban Bayramına yaklaşık 19 gün kalmasına rağmen satışlardan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Yurdumuzun çeşitli illerinden gelerek kurbanlık satışı gerçekleştiren hayvan yetiştiricileri, vatandaşların geçen yıla göre kurbanlıklara daha ilgili olduğunu belirtti.

Yayınlama: 22.07.2019
697
A+
A-

Her yıl Kurban Bayramı için Türkiye’nin farklı bölgelerinden İnegöl Hayvan Pazarı’na getirilen kurbanlıklara İnegöllüler yoğun ilgi gösteriyor. Bayrama yaklaşık 19 gün kalmasına rağmen bir çok hayvan yetiştiricisi satışlardan memnun olduklarını belirtti.

 

 Geçen yıla göre hayvan fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirten hayvan yetiştiricisi Murat Seçkin, “Fiyatlarda 1000-1500 lira civarında artma var ama bu artış üreticinin cebine girmiyor. Yemcinin, samancı’nın, nakliyatçının cebine giriyor. Genel anlamda vatandaşlarda da çok para yok. Vatandaş pazarda zorlanarak hayvan alıyor biz bunu burada görüyoruz. 6 kişilik hayvanı 7 kişi kesiyorlar, 5 kişilik hayvanı 6 kişi kesiyorlar bu şekilde kurban kesmeye çalışıyorlar. Pazarda eski hareket yok biz burada hayvan satmayı, yemek yemeyi yetiştiremezdik. Ben 14 yıldır bu pazara geliyorum. Bu süreçte de gözlemlediğim işlerin durgunluğu. Bunun dışında pazarı dışarıdan gelen hayvanlar bizim fiyatları öldürüyor. Çiftliklerde satılmayan hayvanları kaldırıp buralara getiriyorlar demirlere bağlıyorlar akşama kadar bekletiyorlar. Söyleyeceğim bu iş bir emek işidir, zor iştir. Biz buralara zor şartlarda geliyoruz ve eskiye göre daha az para kazanıyoruz vatandaştan da anlayış bekliyoruz inşallah sonumuz iyi olur” dedi.








 

Bir başka hayvan yetiştiricisi Abdulbaki Bayraktaroğlu ise “Bu yıl biraz daha canlılık var ama hayvan fiyatları geçen seneye göre daha ucuz. İğneden ipliğe her şeye zam geldi ama hayvan fiyatları yerinde sayıyor. Hatta geçen senelere göre kıyaslama yaparsam daha ucuza sattığım hayvanlar bile var ama satışlar bu sene daha çok.  Belki bayrama bir hafta kala pazarda hayvan da kalmayabilir. Dışarıdan hayvan getirilip pazara bağlanmazsa Pazar boş kalabilir herkese hayırlı satışlar” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.