KURŞUNLU ÇİLEĞİ’NE PATENT ALINIYOR

Bu yıl yağmur ve aşırı sıcaklardan dolayı çilekte verimin %50 düştüğünü belirten Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Güleç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ile patent konusunu görüştüklerini ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da kendilerine destek verdiğini ifade etti.

Yayınlama: 06.07.2017
1.194
A+
A-

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Güleç, geçtiğimiz gün bazı açıklamalarda bulunarak, yağmur ve aşırı sıcaklardan dolayı çilekte verimin düştüğünü ifade etti.

 

KAR ETMEK İÇİN FİYATLAR YÜKSELMELİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Güleç, “Çileğimiz görüldüğü gibi on numara. Verimde yağmurlardan ve aşırı sıcaklardan dolayı düşüş var. Üretim az olmasına rağmen fiyatlarda düşük. Çilek çok masraflı bir meyve. Diğer meyvelere göre fiyatı yüksek gözükse de, çiftçinin kar etmesi için fiyatların biraz daha yükselmesi gerekiyor” dedi.

 

%50 DÜŞÜŞ VAR

Kurşunlu Mahallesi’nde her yıl çilek üretim alanlarının genişlediğini belirten Güleç, “Kurşunlu Mahallesi olarak çilek üretimimiz her geçen yıl artıyor. Yaklaşık 10 yıldır ağırlık verdiğimiz çilek üretiminde bu yıl 7 bin dönüm alanda çilek üretimi yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl dönüm başına 5 tona yakın verim almıştık. Ama bu yıl yağmurlardan ve aşırı sıcaklardan dolayı yüzde 50 düşüşle dönüm başına yaklaşık 2,5 ton ürün alıyoruz. Kurşunlu Mahallesi olarak geçimimiz çilek. Her yıl üretimimiz arttırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

PATENT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Son olarak Kurşunlu Çileği isim hakkı için patent görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Güleç, “Kurşunlu Çileği olarak isim hakkı ve patent çalışmamız var. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İbrahim Ekren ile bu konuyu görüştük. Patentle ilgili uğraşıyoruz. Patenti alırsak Kurşunlu mahallemizin reklamı daha fazla olur. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve ekibi de bu konuda bize yardımcı oluyorlar. Anamur’a yolladılar. Oraları gezdik, inceledik. Anamur’un çileği meşhur deniyor ama bizim çileğimiz kadar değil” dedi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş