KURŞUNLU VE 5 KIRSAL MAHALLE DOĞALGAZA KAVUŞTU

İnegöl’de 2004 yılında ilk kez kullanılmaya başlayan doğalgaz, merkez mahallelerin ardından kırsal mahallelere de ulaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda 9 kırsal mahallede doğalgaz hizmetinin başlamasının ardından, Kurşunlu Mahallesi ile birlikte; Küçük Yenice, Eymir, Süpürtü, Yiğitköy ve Hasanpaşa Mahalleleri de doğalgaza kavuştu. Kurşunlu Mahallesi meydanında 6 mahalle için gaz yakma töreni düzenlendi.

Yayınlama: 30.09.2021
376
A+
A-

2004 yılında İnegöl Belediyesi’nin iştirakçisi olarak kurulan İnegöl Gaz Dağıtım A.Ş., aradan geçen 17 yıllık sürede İnegöl’de çok ciddi doğalgaz çalışmalarına imza attı. İnegöl Belediyesi Eski Başkanı Hikmet Şahin döneminde doğalgazla buluşan İnegöl’de, öncelikle şehrin merkez mahalleleri bu hizmete kavuştu. Daha sonra Alanyurt dahil olmak üzere Baykoca, Akhisar, Huzur, Yeniceköy ve Cerrah Mahalleleri doğalgaz hizmetinden faydalanmaya başladı. İnegöl’de merkez mahallelerde tüm vatandaşların doğalgazın konforu ile tanışmasının ardından rota kırsal mahallelere çevrildi. Bu anlayışla kırsal mahallelerden; Kulaca, Deydinler, Edebey, Çeltikçi, İsaören, Hocaköy, Şipali, Dipsizgöl ve Bilalköy geçtiğimiz yıllarda doğalgaz kullanımına başlamıştı. Son olarak Kurşunlu Mahallesi ve civar mahallelerden Küçük Yenice, Eymir, Süpürtü, Yiğitköy ve Hasanpaşa’ya doğalgaz ulaştırılması adına başlayan hat yapım çalışmaları sona erdi. 6 kırsal mahalle daha doğalgaza kavuşmuş oldu.

 

İLK ATEŞİ PROTOKOL YAKTI






Doğalgazın hizmete sunulduğu 6 kırsal mahalle için Kurşunlu Mahallesinde gaz yakma töreni düzenlendi. Mahalle sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak ve vatandaşlara konforlu bir yaşam sunacak doğalgazın ilk ateşini yakmak için düzenlenen törene; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İNGAZ yöneticileri, meclis üyeleri, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

 

TÜM BİNALAR DOĞALGAZ KULLANABİLECEK SEVİYEYE GELDİ

Gaz yakma töreninin açılış konuşmasını İNGAZ Bölge Müdürü Yavuz Seneman yaptı. Kurşunlu bölgesinin yıllardır özlemle beklediği doğalgazın nihayet bölgeye ulaştığını ifade eden Seneman; “Birazdan yakacağımız meşale ile buna tanıklık edeceğiz. Bu bölge ile yatırım serüvenimiz oldukça uzun ve zahmetliydi. Ama sonuç güzel olacak. 6 kırsal mahallemiz artık doğalgaz kullanabilir hale geldi. Yaklaşık 85 km’lik bir dağıtım hattı şebekesi bölgeye dizayn edildi. Yine 1600 doğalgaz servis kutusu bina önlerine konmuştur. Böylelikle bölgedeki bütün binalar veya tamamına yakını doğalgaz kullanabilecek seviyeye geldi” dedi.

 

İNGAZ’IN TEK SEFERDE YAPTIĞI EN UZUN BORU HATTI

Abonelik işlemleri için vatandaşa kolaylık olması adına Ekim ayına kadar İnegöl Belediyesi’nin tahsis ettiği bir ofsite Ekim ayı sonuna kadar aboneliklerin alınacağını, vatandaşların bu işlem için İnegöl’e gelmesine gerek kalmayacağını ifade eden Seneman, “Kurşunlu halkımız abonelik işlemleri için uğraşmasın diye belediyemiz bize burada bir yer verdi. Ofisimizi açtık. Ekim ayı sonuna kadar abonelikleri buradan alacağız. Herkesi bekliyoruz. Bu yatırımla ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İNGAZ’ın tek seferde yaptığı en uzun boru hattıdır bu hat. 21 milyonluk bir yatırım. Yine Kurşunlu civarındaki mahallelerimizde de bu yıl için yatırımlarımız sürecek” diye konuştu.

 

21 MİLYONLUK YATIRIM

Yavuz Seneman’ın ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Kurşunlu için çok güzel bir gün olduğuna vurgu yapan Taban, “Kurşunlu Mahallemizde yatırımlardan birinin daha meşalesini birlikte yakmış oluyoruz. Seçim çalışmaları döneminde burada özellikle bizlere ifade edilmişti doğalgaz talebi. Bu konuda İNGAZ firması yatırım planlaması içerisine bunu aldı. Burada herkesin katkısı var. Ben çok kıymetli AK Parti İlçe Başkanımıza, Milletvekilimize, Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Hizmetler kolay olmuyor. 21 milyonluk bir yatırım yapıldı bölgeye. Tabi insanın olduğu yerde bunların her biri bir ihtiyaç” dedi.

 

Başkan Taban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlere ‘Merkezde ne varsa kırsalda da o olsun’ talimatı verdiğini hatırlatan Başkan Alper Taban, “Bizler de bu nu yaptığımız ve gösterilen hedefe emin adımlarla yürüdüğümüz için mutluyuz” dedi.

 

EN GÜZELİNİ YAPMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Başkan Taban, İNGAZ’ın şehrimizde başta merkez mahalleler olmak üzere her noktaya doğalgaz ulaştırdığını dile getirerek şöyle devam etti: “Bugün 82 bin abone var. Bunun hemen hemen tamamı aktif durumda. Kırsalda ilk etapta gaz verilen Kulaca, Deydinler, Edebey, Çeltikçi, İsaören, Hocaköy, Şipali, Dipsizgöl ve Bilalköy mahallelerimiz var. Kurşunlu bölgesiyle birlikte de Küçük Yenice, Eymir, Süpürtü, Yiğitköy ve Hasanpaşa Mahallelerimiz doğalgaza kavuşmuş oluyor. İnsan odur ki eser bırakan ve arkasından hoş bir sada bırakan. Bizler de en güzelini yapmak için mücadele edeceğiz.”

 

DAHA GÜZEL BİR İNEGÖL MÜMKÜN

“Doğalgaz çevreci bir yakıt. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla hava kalitesinin de iyileştiğini görüyoruz. Bir de insan eliyle de çevreye katkı sunulabilir. Çevre kirliliği konusunda bizlere de görevler düşüyor. Vatandaşlarımız kendi adına bunlara katkı verirse daha güzel bir İnegöl mümkün olacak. Eskiden kapılarının önünü, işyerlerinin önünü süpüren büyüklerimiz olurdu. Bunların giderek azaldığını görüyorum. İnegöl’ü inşallah en temiz şehir hüviyetine sizlerle birlikte kavuşturacağız. Şehrimizin her santimini çok daha temiz bir hale getirmek istiyoruz. Ben emeklerinden dolayı İNGAZ Müdürümüz ve çalışanlarına, İlçe Başkanımız ve Kaymakamımıza, çalışma arkadaşlarımıza, Milletvekilimize teşekkür ediyorum.”

 

TÜM KURUMLAR DAHA GÜZEL BİR İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYOR

Törende son konuşmayı Kaymakam Eren Arslan yaptı. İnegöl’ü daha güzelleştirmek için tüm kurumların büyük bir efor sarf ettiğini belirten Arslan, “Bugün de bunun güzel bir meyvesini hep birlikte görüyoruz. Kurşunlu Mahallemiz çevreci, temiz ve sağlıklı bir yakıt olan doğalgaza kavuşuyor. İnşallah İnegöl’ümüz geçmiş yıllarda yaşadığı hava sorunlarını bu tedbirlerle artık yaşamayacak. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğalgazın tüm mahalle halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hazırlanan platformda Kurşunlu Mahallesi ile Küçük Yenice, Eymir, Süpürtü, Yiğitköy ve Hasanpaşa Mahallelerine gelen ilk gazı meşalelerle yaktı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş