KUYRUK YAĞININ FİYATI ET İLE YARIŞIYOR

İnegöl’de kuyruklu koyun üretimi olmadığından dolayı kuyruk yağı fiyatları 50-55 liraya kadar çıktı. Kuyruk yağı satan kasap sayısının ise sayılı olduğu öğrenildi.

Yayınlama: 15.02.2020
474
A+
A-

Kebaplara ve ete lezzet katan kuyruk yağında fiyatlar tavan yaptı. Özellikle İnegöl’de kuyruklu koyun üretimi olmadığı için fiyatlar neredeyse et ile yarışıyor. Fiyatların yüksek oluşundan etkilenen bazı kebapçılar ise çözümü kavram yağı kullanmakta buldu. Kavram yağının ise kebap ve et türü yiyeceklerin yapımında kuyruk yağı kadar lezzet vermediği ifade edildi. İnegöl’de kuyruk yağı satan kasapların ise 2-3 taneyi geçmediği ve kuyruk yağlarının ilçe dışından kasaplara temin edildiği öğrenildi.

 

YÖREMİZDE YOK








İnegöl’de uzun yıllardır kuyruk yağı satışı yapan kasap esnafı Yusuf Öztürk konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı; “Yöremizde kuyruklu kuzu olmadığından dolayı fiyatlar gittikçe yükseldi ve 55 liraya kadar çıktı. Son dönemlerde kuyruk yağının fiyatında İran’dan ithal edildiği için bir düşüş yaşandı. Fiyatı 45 TL’ye kadar düştü. Tabi bu durum kebap sektörünü de vurdu. Kebapçılar kuyruk yağını az kullanmaya veya kavram yağına yönelmeye başladı ama bu durum da lezzeti bozdu.  İnegöl’de kuyruk yağına rağbet var biz bu rağbeti karşılamaya çalışıyoruz. İnegöl’de de yıllardır kuyruk yağı satan kasap sayısı 2-3 taneyi geçmez.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.