Liselerde ‘Çanakkale’ menüsü

Kahraman ecdadımızın sergilediği azim ve fedakârlığın hafızalarda canlı tutulması ve genç nesle aktarılması adına, 16 Mart 2018 Cuma günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki tüm yemekhanelerde yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek olarak belirlendi.

Yayınlama: 20.03.2018
677
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle öğle yemeğinde bir araya  gelerek, Çanakkale menüsünden tattı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çanakkale Zaferi dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilinen milletimiz, her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Milletimizin sayısız zaferle dolu şanlı tarihindeki en parlak sayfalardan biri olan Çanakkale Savaşları’nda,  vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız, muharebe esnasında yokluk sebebiyle, yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menüyle idare etmiş, bütün imkânsızlıklara rağmen tüm dünyayı hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemişlerdir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu vesileyle tüm Çanakkale kahramanlarını ve şehitlerimize rahmetle anıyorum.Mekanları cennet olsun” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş