MAHALLELERİN İSİMLERİ DEĞİŞTİ

İnegöl sınırları içinde yer alan bazı mahallelerde isim benzerliği yüzünden yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için Belediye Meclis Kararı ve Valilik oluru ile isim değişikliğine gidildi.

Yayınlama: 12.04.2017
1.675
A+
A-

Hizmetlerin daha hızlı ve yerinde olması adına çalışmalarını aralıksız sürdüren İnegöl Belediyesi gece gündüz demeden hizmetleri vatandaşla buluşturmaya devam ederken, merkez ve kırsal ayrımı yapmadan yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden inşa etmenin heyecanıyla bir bir önemli projeleri hayat geçiriyor. İnegöl’ün her alanına hizmet götürmenin uğraşını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu kapsamda bazı mahallelerde isim benzerliği yüzünden yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için yapılan düzenleme hakkında açıklama yaptı. Başkan Aktaş, “Bazı mahallerimizde isim benzerliği olmasından dolayı bazı istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalabiliyorduk. Yaptığımız düzenleme ile isim değişikliğine gittiğimiz mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın da dönem dönem bir takım sıkıntılar ile karşılaştıklarına bizatihi şahit olmuştuk. Bu yüzden isim benzerliği olan mahallerimiz ile ilgili yaptığımız bu yeni düzenleme ile isim kargaşasının önüne geçeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

İSİMLERİ DEĞİŞEN KIRSAL MAHALLELERİMİZ








İsimleri değişen kırsal mahallelerimizi açıklayan Başkan Aktaş, “Bildiğiniz üzere merkez mahallelerimiz olan Osmaniye, Hamidiye ve Turgutalp mahalleleri ile benzer ad taşıdıklarından dolayı dönem dönem yaşanılan sıkıntıları gidermek için kırsal mahallerimizden Osmaniye bundan sonra Osmaniyeköy, Hamidiye yeni ismiyle Gazelli, Turgutalp mahallemiz Turgutalpköy ve İnayet de Tuzla isimlerini 24/04/2014 tarih ve 104 sayılı belediye meclis kararı ve 12/06/2014 tarih ve 8597 sayılı valilik oluru ile almışlardı” şeklinde konuştu.

 

ÜÇEVLER ERTUĞRULGAZİ ADINI ALDI

“Yine Alanyurt yolu üzerinde bulunan Üçevler Mahallemizde 07/04/2016 tarih ve 196 sayılı belediye meclis kararı ve 12.05.2016 tarihli valilik oluru ile ismi Ertuğrulgazi Mahallesi olarak değiştirildi” diyen Aktaş, “İsmi ve sınırları değiştirilen Ertuğrulgazi Mahallesi yapılan bu değişiklikle birlikte nüfusu 3 binden yaklaşık 15 bine yükseldi” ifadelerini kullandı.

 

MESRURİYENİN İSMİ DE ESKİ BAHÇEKAYA OLDU

Aktaş, “Ayrıca son olarak 05/01/2017 tarih ve 30 sayılı belediye meclis kararı ile ve 14/02/2017 tarih ve 4462 sayılı valilik oluru ile Mesruriye Mahallesinin ismi Eski Bahçekaya Mahallesi olarak değiştirildi.  Bu son değişiklikler ile bu mahallelerimiz Adres Kayıt Sisteminde artık bu yeni isimleri ile yer almaya başladı” dedi.

 

Aktaş şu ifadeleri kullanarak konuşmasını sonlandırdı: “Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’ümüzü her geçen gün daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehrimizin örnek alan değil örnek olan bir yerel yönetim anlayışı ile yönetmeye ve vatandaşlarımızın ayağına hizmetleri tek tek götürmeye devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Yaptığımız bu isim değişikliklerinin mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.