“MASADA KALIRSIN” DEDİKLERİ KADIN ARİTMİ’DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Taşlı Kolesistid (Safra Kesesi Taşı ve İltihabı), hastalığı nedeni ile hastane hastane dolaşan 47 yaşındaki Şükriye Önder, İnegöl Özel Aritmi Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştu. “Masada kalırsın” denilerek ameliyatı reddeden hastanelerin ardından, Aritmi hastanesinde sağlığına kavuşan Önder, doktorlarına teşekkür etti.

Yayınlama: 09.02.2017
1.810
A+
A-

Bir kaç hastanede Taşlı Kolesistid (Safra Kesesi Taşı ve İltihabı) hastalığı nedeni ile ameliyat edilmesi gereken ama risk nedeni ile ameliyatı gerçekleştirilemeyen 47 yaşındaki Şükriye Önder, Aritmi Hastanesi’ndeki operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

 

RİSKİ OLDUKÇA YÜKSEK BİR HASTAYDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Mahmut Gül, “Hastamız kalp problemi nedeni ile anestezi riski yüksek bir hastamızdı. Hastanın ifadesine göre 3-4 hastaneye gitmişler ve ameliyat olamayacağını ve masada kalabileceğini ifade etmişler. Hatta hastanın söylemlerine göre 3 hastanede hastamız ameliyat alınmış ama masadan hasta ameliyat olmadan kaldırılmış. Hastamız İshak Bey’in katkıları ile başarılı safra kesesi ameliyatı oldu. Ve bir sıkıntı olmadı.Hastamız inşallah bugün taburcu olacak.  Riski oldukça yüksek bir hastaydı ama iyi bir anestezi yönetimi ile başarılı bir operasyon geçirdi hastamız” dedi.

 

RİSKLİ AMA YAPILMASI GEREKTİ

Operasyonla ilgili bilgiler veren Genel Cerrah Op. Dr. İshak Özaçmak ise, “Hastamızın hastalığı safra kesesinde taşın ve taşla birlikte iltihabın olması. Hastamız atak geçiriyor, kusma oluyor.. Bir kaç defa hastaneye yatırıyorlar. İlaç tedavi edilmiş. Ameliyat önerilmiş fakat riski var diye ameliyat yapılmamış. Ama hastanın ilaçla tedavisi artık mümkün değil. Bize geldiğinde hastanın mörfi dediğimiz bulgusu pozitifti. Yani safra kesesine dışarıdan dokunduğunu zaman hasta zıplıyor vaziyetindeydi. Safra kesesindeki iltihabın alınması gerekiyordu. Riski olmasına rağmen mutlaka operasyon gerektiren bir durum sonuçta. Hastayı anestezi uzmanımız değerlendirdi. Uyutabiliriz dedi. Bizde onun destekleri ile hasta uyuyunca kapalı olarak safra kesesini çıkarttık. Hastamızın şu anki durumu iyi ama kalple ilgili hastalığının etkileri eskiden beri var. Karaciğeri büyümüş, dalağı büyümüş bu hastalığa bağlı olarak. O sıkıntıları hala var ama bundan hastamızın takibi sürdürülecek. Riskli ama başarılı bir operasyon oldu. Ameliyat 1 saate yakın sürdü” dedi.

 

MASADA KALIRSIN DEMİŞLER

Diğer hastanelerde hangi nedenlerle operasyonun yapılamadığının sorulması üzerine Özaçmak, “Senin kalbin kaldıramaz, masada kalırsın gibi söylemlerde bulunulmuş. Bu hastamızın kendi söylemleri. Ama bu ameliyatın olması gereken bir durum” diye cevap verdi.

 

5-6 AY BOYUNCA SÜRÜNDÜM

Başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuşan hasta Şükriye Önder, doktorlarına teşekkür ederek, “5-6 Ay boyunca süründüm. Izdırabımın safradan kaynaklandığını söylememe rağmen bakmadılar, bir şey yok dediler bana. Çok teşekkür ederim doktorlarıma, ilk geldiğim günden hemen faydalarını gördüm. Şu anda ben çok iyiyim, çok memnunum. İshak bey ve Mahmut beyden Allah razı olsun. Hem ilgililer hem de başarılılar. Ben diğer hastalara da tavsiye ediyorum” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş