Mekke’nin Fethi kutlandı

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği tarafından Mekke’nin fethinin 1388’nci yıl dönümünü kutlandı. Programda açıklamalarda bulunan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, “Bugün İslam alemi kan ağlarken, zulüm ayyuka çıkmışken bize gülmek yakışmaz” dedi.

Yayınlama: 02.01.2018
565
A+
A-

Geçtiğimiz Pazar akşamı saat 20.00’de Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Partili meclis üyeleri, SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, oda ve dernek başkanları ile kalabalık davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, “Mekke İslamın kalesi. Mekke Müslümanların toplanma merkezi. Mekke, karanlığı aydınlığa gönderen şehir. Mekke, zalime dur diyen, mazluma artık söz senin deyip adaleti arz eden şehir. Allah resulünün ve ashabının zorla çıkarılırken yaşlı gözlerle dönüp; Ey Mekke senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim dediği şehir. Bizler bin yılı aşkın bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizlere, batıyı taklit değil geçmişimizi bilmek yakışır. Bugün İslam alemi kan ağlarken, zulüm  ayyuka çıkmışken bize gülmek yakışmaz. Ey Müslüman Arakan’da kardeşlerimiz kasaplık et gibi kesilirken, Suriye’de çocuklar daha dünyayı anlamadan enkazlar altında can veriyorken, Irak’ta 2 milyona yakın Müslüman katledilir, 200 bin bacımızın ırzına geçilirken, mor zindanlarda Mursiler çürütülürken, İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa esaret altında bulunurken, Bangladeş’te Gulam azamlar darağacında dünyaya veda ederken, bize düşen ter bir şey var; o da yeniden Mekke’nin fetih ruhunu yakalamak ve insanlığı yok etmek isteyen kapitalist sömürü düzenini ayaklar altına almak ve insanlığın yüz karası olan siyonizmi dünya üzerinden silmektir. Bizler ateş karıncaları olarak bu şerefe talibiz Allah’ın izniyle. Peki ey ateş karıncaları siz kimsiniz? Bizler 1071’de Malazgirt fatihi olan Sultan Alparslan’ı fetihte önce askerlerine ‘burada Allah’tan başka bir sultan yoktur. Emir ve kader tamamıyla onun kudretindedir. Bu sebepten benimle birlikte savaşmakta veya savaşmamakta serbestsiniz’ dediğinde askerler heyecanla hep bir ağızdan ‘asla emrinden ayrılmayacağız, seninle savaşmaya hazırız’ diyen Sultan Alparslan’ın karıncaları. Biz kim miyiz? Bizler Sokullulu Mehmet paşanın, Venedik büyük elçisi Barbara’ya ‘Siz bizim donanmamızı bozguna uğratmakla sakalımızı tıraş ettiniz, biz Kıbrıs’ı kazanarak sizin kolunuzu kestik, tıraş edilen sakal çıkar lakin kol bir daha geri gelmez’ diyenin karıncalarıyız. İstanbul’un fethinde haçlıların, Bizans’ın gönderdikleri gemileri durdurmayan Osmanlı donanmasının halini görüp o sinir atını denize sürerek ‘Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbil’u’ diyen Sultan Mehmet’in karıncalarıyız” dedi.






 

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bizim bazı şeyleri eksik yaptığımız veya farkında olmayarak yaptığımızı düşünüyorum. Örneğin; Müslümanlığı ve İslamı gerçek manada anlamamız ve buna uygun yaşamamız gerektiğini buradan ifaden etmem lazım. Çöpünüzü de kapının önüne çıkarmak bir görevdir, zamanında çıkarmadığınız da kedilerin köpeklerin dağıttığı o çöplerle bir şekilde kul hakkına girilebiliyor. Trafikte aracınızı kullanırken var olan kurallara riayet etmemek de bir kul hakkıdır. Bazen gözlemlerim neticesinde yapılan hal ve hareketlere baktığımda farkında olunmayarak yapıldığını düşünüyorum. Bir Müslüman kendi adına doğru olanı yapmakla mükelleftir. Müslümanlığın sadece namaz kılmak, zekat vermekten, Hacca gitmekten ibaret kabul ediyormuşuz gibi geliyor, ama bunun böyle olmadığını hatırlatmak isterim” dedi.

 

ZAFERİ ANLATTI

Konuşmaların ardından Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram, Mekke’nin fethini anlattı. Mekke´nin Fethinin gerçekten çok özel bir olay olduğunu ifade eden Bayram, “Bir tane kılıcın çekilmediği, bir tane dahi okun atılmadığı ve İslam aleminde tarihe geçmiş büyük zaferlerden bir tanesidir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) o gün Mekke´nin fethinde askerlerini ve ordusunu şehre girdiğinde yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve acizlere kesinlikle dokunulmaması konusunda emir vermişti. Yani o gün Allah Resulü özgürlüğü, adaleti, sevgiyi, barışı ve kardeşliği kan dökmeden tesis ederek tüm dünyaya ders vermiştir.” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş