MHP’DEN BÜYÜKŞEHİR’E SERT TEPKİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İshakpaşa Camii ve çevresinde başlatılan ve yapımı devam eden kentsel tasarım projesine ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir’den sert tepki geldi. Bedir yaptığı açıklamada, ” Dün dinler arası diyalog ile maneviyatımızı hedef alanlar ile bu aymazlığı yapanlar arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

Yayınlama: 06.10.2017
1.554
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, “İshakpaşa Camii, ecdadımız tarafından bizlere miras olarak bırakılan değerlerden biri olan ve 1468 yılından önce yapılan, ilçemizin ve ülkemizin önemli Osmanlı Mimarilerinden biri olma özelliğini taşıyor.  Fatih Sultan Mehmet Han döneminde üç kez Baş vezir olan, Selanik Sancağını üstlenen, İstanbul’un fethine katılmış ve tarihte önemli bir dava adamı olarak kayıtlara geçen İshak Paşa’nın Türbesi’nin bulunduğu yere yapılan camiye de adı verilmiş ve o tarihlerden bugüne kadar gelmiştir. İshakpaşa Camii İnegöl’ün kültürüdür, turizmidir ve manevi değerlerinden bir tanesidir. Bursa’nın  Ulu Cami’si  vardır, İnegöl’ün İshakpaşa Cami’si” dedi.

 

BİR AN ÖNCE BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ








İnegöl halkı için böylesi manevi değer sahip olan bir caminin çevresi maalesef, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel tasarım projesi adı altına betonlaştırılıyor  adeta yok ediliyor” diyerek sözlerini sürdüren Bedir, “Tarihine ve kültürüne bağlı Milliyetçi Hareket Partisi kadroları ve İnegöl halkı bu betonlaşma projesine tamamen karşıdır ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini istemektedir” şeklinde konuştu.  

 

BU NASIL BİR AYMAZLIKTIR

İshakpaşa Cami’nin yanı başına tuvalet yapma düşüncesinin yanlış bir düşünce olduğunu belirten Bedir, “Manevi değeri ile bizlerin gönlünde yeri olan İshakpaşa Cami çevresi sadece betonlaştırılmıyor, manevi değerimizin hemen yanı başına bir tuvalette yapılması düşüncesi vardı.  Bu nasıl bir aymazlıktır. Dün dinler arası diyalog ile maneviyatımızı hedef alanlar ile bu aymazlığı yapanlar arasında hiçbir fark yoktur. Türbenin,caminin,tarihin hemen yanı başına tuvalet yapma düşüncesi ne demektir ? Bu büyük bir yanlıştır, maneviyatımıza, tarihimize,kültürümüze ve milletimize büyük bir terbiyesizliktir” ifadelerini kullandı.

 

AMAÇ TARİHİMİZİ YOK ETMEK MİDİR ?

Çınar ağaçlarının çürümeye terk edildiğini söyleyen Bedir, “Yüzlerce yıldır gölgesinde oturduğumuz,serinlediğimiz,nefes aldığımız ,tarihimiz olan çınar ağaçları betonlaşma projesi ile maalesef çürümeye terk ediliyor. Bu projeyi tasarlayan kişiler bunları hiç mi düşünmedi. Amaç tarihimizi,değerlerimizi yok etmek midir” diye konuştu.

 

İKTİDAR PARTİSİNİ GÖREVE  DAVET EDİYORUM

Bedir sözlerini şöyle sürdürdü, “2014 yılında Büyükşehir yasası ile birlikte tamamen bağlandığımız Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’e maalesef hiç bir faydası olmadığı gibi aksine bu gibi sorunlar doğurmuştur. Ben iktidar partisinin yöneticilerini özellikle bu konu için göreve davet ediyorum. İnegöl’e, İnegöl’ün değerlerine, maneviyatımıza hep beraber sahip çıkmamız,koruyup,gelecekteki nesillere aktarmamız gerekmektedir.”

 

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.