MiNARESiZ CAMi DESTEK BEKLiYOR

İnegöl’e bağlı Gedikpınar Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 70 yıldır mahalle halkına hizmet veren cami, yenilenmeyi bekliyor. Mahalle Muhtarı Nusret Aktaş tarafından başlatılan cami yenileme çalışmalarına destek bekleniyor.

Yayınlama: 18.07.2017
732
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gedikpınar Mahalle Muhtarı Nusret Aktaş, ” Yaklaşık 70 yıl önce yapılan camimiz zaten ev gibi yapılmış. Minaresi yok. Bugüne kadar bu şekilde idare edilerek kullanıldı. 40 hanenin kaldığı mahallemizde yaklaşık 300 nüfus var. Ve camimiz yeterli değil. Camimizin yenilenmesi veya yerine başka bir caminin yapılmasıyla ilgili müracaatlar yaptık. Bizlere bir dernek kurulması gerektiğini söylediler. Şuan dernek çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu.

 

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ








Caminin yapımına devam edecek imkanı kalmadığını belirten Aktaş, “Bugüne kadar hep tamir ede ede bugüne kadar geldik ama artık caminin tamirle devam etme imkanı da pek kalmadı. Caminin içinde ki direkler çürüdü. Mevcut cami yaklaşık 100-150 kişilik ufak bir cami. Bizim asıl amacımız yeni bir cami yapmak. Bu anlamda İnegöllü hayırseverlerden destek bekliyoruz. Mahallemize güzel bir cami kazandırmak istiyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.