Minik Afgan çoban duygulandırdı

Afganistan’da yetersiz iş sahası ve sıkıntılı hayat süren, daha sonra gelerek İnegöl’ün kırsal mahallelerinde çobanlık yapmaya başlayan Hasad isimli 12 yaşındaki Afgan çoban, hikayesi ile duygulandırdı.

Yayınlama: 05.11.2018
845
A+
A-

Soyadının açıklanmasını istemeyen 12 yaşındaki minik Afgan Çoban Hasad, kırsal mahallelerde çobanlık yaptığını ve yalnız kaldığını ifade etti.

 

Afganistan’da durumların sıkıntılı olduğunu ifade eden Hasad, “Afganistan’da bir şey yok, iş yok. Biz orada derelerden odun topluyorduk. Sonra ben babam ve bir kardeşim Türkiye’ye geldik. Babam ve kardeşim Ankara Elmadağ’da çalışıyor. Bende burada yalnız çalışıyorum. Annem ve bir kardeşim de Afganistan’da” dedi.








 

Çevresinde hiç Türk arkadaşı olmadığını ifade eden Hasad, “Türk arkadaşım yok. Ben zaten çobanlık yapıyorum. Başka bir şey yapamıyorum. Çok şükür” şeklinde konuştu.

 

Uzun yıllar Türkiye’de kalmak istediğini ve Afganistan’da bulunan annesi ve kardeşinin de Türkiye gelmesini istediğini ifade eden Hasad, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Afganistan’da bir şey yok. Bu nedenle oraya geri dönmeyeceğim. Uzun yıllar burada kalacağım ama sonra geri döneceğim. Annem ve kardeşimin de gelmesini isterim ama onların pasaportu yok”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.