MİNİKLERİN KOCAMAN YÜREĞİ

Cemil Sönmez İlkokulu Anasınıfı A Şubesi öğrencileri, Engelliler Haftası nedeni ile başlattıkları yardım projesi kapsamında alınan 2 adet elektrikli sandalyeyi İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci’ye teslim etti.

Yayınlama: 22.05.2017
722
A+
A-

 

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeni ile Cemil Sönmez İlkokulu Anasınıfı A Şubesi öğretmeni Hilal Bayram ve öğrencileri “1 TL Hayat Kurtarır” sloganı ile başlattıkları proje kapsamında satın aldıkları iki adet tekerlekli sandalyeyi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ın da katıldığı törenle İZED (İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği) Başkanı Halil Peynirci’ye teslim etti.

 






İki aracın teslim edildiği törende konuşan Okul Müdürü Sezanur Avşar, “Okulumuz anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencilerimizin sınıf içinde anlamlı bir proje yaparak iki adet tekerlekli sandalye aldılar. Aldığımız sandalyelerini hak sahibine ulaştırmak için İZED Yönetimine teslim edeceğiz. Öğretmen ve öğrencilerime gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum.  Hepimiz elimizi bu taşın altına koyarak engelli kardeşlerimizi sosyal yaşama dâhil edip onlar için yaşamı daha da kolaylaştırmak adına gelin gönül elçileri olalım ve onlara bu yolda rehberlik edelim” dedi.

 

İZED Başkanı Halil Peynirci ise, “Derneğin kuruluş amacı hem yakın  çevrede ve özellikle İnegöl’de engellerinden dolayı hayata gerçek anlamda katılamayan insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaktır” dedi.

 

Peynirci, Bugüne kadar 15 yıl içerisinde 3 bin 200  civarında manuel ve akülü engelli arabasını İnegöl’de ihtiyaç  sahiplerine ulaştırdıklarını ve bununla birlikte yüzlerce malzemeyi, kendilerine ulaşan  taleplere  göre tedarik ederek gönderdiklerini, kendilerine bugüne kadar büyük katkılarda bulunan yardımsever işadamlarına, vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

 

Peynirci emeği geçenlere teşekkür ederek, “Anaokulu öğrencilerinden bu güne kadar hiç yapılmamış bir projeye imza atan Cemil Sönmez İlkokulu idarecileri olmak üzere Anasınıfı A Şubesi öğretmeni ve öğrencilerine özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “İçinde bulunduğumuz hafta çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Engelliler Haftası sadece ülkemizde değil, 150 den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, devletimizin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı olarak da engellilerimizin engellerini aşmaları için her geçen gün eğitim anlamında yaptığı yeniliklerle engellilerimizin yanında olmaya devam etmektedir. Engellilere hizmet etmenin bir gönül işi olduğunu yavrularımız da bugün takdire şayan bir projeye imza attılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliğe vesile olan herkese özellikle öğrencilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yavrularımın gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş