MOBİLYA SEKTÖRÜ %70 GERİLEDİ

Mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan yaptığı açıklamada, Mart ve Nisan aylarında %70 civarında gerileme olduğunu bildirdi.

Yayınlama: 05.05.2020
994
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “ Öncelikle Coronavirüs çıktığı günden beri hem meslektaşlarımıza, hem diğer meslek guruplarına tedbirler doğrultusunda ekonomik yönden sıkıntılar yarattı. Biz mobilya sektöründe özellikle Mart ve Nisan aylarında gerileme olduğunu gördük. Hem yurtiçinde hem yurtdışında. Bu gerilemenin %70 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bir çok işletmemiz yarı çalışma düzenine geçti, işçilere izin kullandıranlar oldu. Bizde bu virüsten etkilendik. Yurt içinde ki mağazaların kapalı olması, açık olsa bile müşteri gelmemesinden dolayı ister istemez sıkıntı çektik. Daha önceden satılmış siparişleri tamamladık. Bazı ülkelere ihracatları mızı tamamladık. Ramazan ayının geçmesi ile birlikte Haziran ayında tekrar toparlanıp düzeleceğine inanıyorum. Çünkü bizim ürünlerimiz şuan için ertelendi ama iptal edilmedi. Aslında sağlık sorunu çözüldükten sonra ekonomik yönden çok hareketli bir dönem geçireceğiz. Çin’de yaşanan olaylardan sonra ülkemize yoğun talepler geleceğini düşünüyorum. Dünya genelinde bu sorunun çözülmesi bizim temennimiz. Hem sağlık sorunu düzelsin, hem ekonomi düzelsin. Bizlerde oda olarak imkânı dar olan üyelerimize elimizden gelen desteği yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

Fuarlar ile ilgili konuşan Ayhan, “AVM’ler, çarşı, Pazar açık olduktan sonra fuarlarda açılır. Fuarın pazardan bir farkı yoktur. Daha tedbirli ve dikkatli olunur. Gerekirse müşteriler randevulu stantta alınır. Hem sosyal mesafe ve hijyen kuralarına uyulur. Mayıs ayı sonunda fuarlar ile ilgili önümüzde ki günlerin projesi çizilir. TOBB’a bağlıyız, onlar kararı aldıktan biz karara bağlayacağız. Mayıs ayının sonunu görmek lazım. Önce sağlık diyoruz, ekonominin ilerleyen günlerde daha güzel olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.






 

HABER: KADİR İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş