Mobilyacılar iftarda buluştu

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, geleneksel olarak düzenlediği iftar programlarını bu sene de sürdürdü. Geçtiğimiz gün Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftar programına çok sayıda mobilyacı katıldı.

Yayınlama: 25.05.2018
627
A+
A-

Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftar programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma komutanı Uğur Baş, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve çok sayıda İnegöllü mobilyacı katıldı.

 

ESNAF OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYDUM






İftar programının ardından açıklamalarda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Esnaf ve sanatkar olmak kolay bir iş değil. Vergimizi vererek, alın terimizi akıtarak, ürünlerimizi satarak ve bunların tahsilatlarını yaparak çarkımızı dönüştürmeye çalışıyoruz.  Ben esnaf olmaktan her zaman gurur duydum. Bu mutluluğumu sizlerle paylaşıyorum. Sizlerin de bütün sıkıntılarınıza rağmen memnun olduklarınızı biliyorum. Esnaflık zahmetli bir iş ama alın terini ürüne çevirip bunları satmak, pazarlamak ve piyasada isminizi duyurmak gayet güzel. İnegöl mobilyasını hep birlikte bütün Türkiye’ye, dünyaya duyuruyoruz” dedi.

 

BİR ÇOK SORUNUMUZ VAR

“Bir çok sorunumuz var” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ayhan, “Bu sorunların içerisinde son zamanlarda yaşadığımız hammadde zamları. Sanayimizde sınırlı alanların dolması ve yeni iş yeri açmak isteyen arkadaşlarımıza yeni alanların bulunmaması ve küçük sanayi sitesinin ihtiyacı olduğunu unutmamamız lazım. İnşallah Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, 2. Organize İhtisas Sanayi Bölgesi bizim bu konudaki hassasiyetimizi bilip, inşallah bize 2. etaptan yer ayıracaklar. Bir nebze İnegöl’deki sıkıntıyı çözeriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

MOBİLYACILARIN TARİHİ KİTAPLAŞTIRILDI

Son olarak mobilyanın tarihini anlatan kitap oluşturduklarını belirten Ayhan konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Mobilyacılar odası olarak, mobilyanın tarihini anlatan bir kitap hazırladık. Bu kitapta 85-90 yaşındaki ustalarımızın anıları ve eski kütüphane müdürümüz Kenan Kahraman’ın 2 yıllık çalışmaları ile bir eser oluşturduk. Bu kitabımızı önümüzdeki günlerde üyelerimiz ile buluşturacağız”

 

DESTEĞE HAZIRIZ

Ayhan’ın ardından kürsüye çıkan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Ramazanımız mübarek olsun. Özcan Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz, bizi böyle bir organizasyonda buluşturduğu için. Çok güzel mesajlar verdi başkanımız,esnaflıktan bahsetti. Bende esnaflığı çok önemsiyorum. Esnaflık, esneklik aslında. Güzel bir kültür olduğunu düşünüyorum. Şehrimizde güzel esnaflara sahip olduğumuzu düşünüyorum.  Tabi sizler mobilya üretiyorsunuz. Mobilya ile yatıp mobilya ile uyanıyorsunuz, mobilyadan kazanç sağlıyorsunuz. Şehrimize de değer katıyorsunuz aynı zamanda. Bizlerde yerel yönetimlerin sorumluları olarak, bu sektöre nasıl katkı koyabiliriz noktasında, başkanımız ve üyelere destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Üzerimize düşen görev ne varsa, yeter ki esnafımız kalkınsın, şehrimiz büyüsün. Neticede şehrin kalkınması ile birlikte ülke kalkınıyor. İnsanların refah seviyesi artıyor” dedi.

 

ONLAR YILDIZ SİZ GÜNEŞSİNİZ

Son olarak açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Ali Akça, “Güzel bir iftar programında sizler ile birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz. Biz bu sene Ramazan’da mobilyacılar ile ikinci buluşmamız. Yani Ramazan’ın ilk haftası içerisinde mobilyacı kardeşlerimiz ile 2. kez bir araya geldik. İlki Mobilyanın Yıldızları programındaydık. Orada belirli ihracat rakamlarına ulaşmış kardeşlerimize plaket takdim edildi. Özcan başkanımız ölçek olarak biraz düşük gibi görülen esnaflığı ön plana çıkarttı. Esnaflık gerçekten gönüldür. Esnaflık gerçekten, vatandaşın aslında kendisidir. Evet biz orada İnegöl’ün yıldızlarına ödül verdik ama onlar yıldız ise sizler güneşsiniz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş