MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

31 Mart yerel seçimleri sonucunda İnegöl’ün 116 Mahalle Muhtarı Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen törenle mazbatalarını alarak resmen göreve başladı.

Yayınlama: 10.04.2019
638
A+
A-

Mahalle muhtarlıklarını kazanan kişiler, muhtarlık mazbatalarını, dün İlçe Seçim kurulu tarafından düzenlenen törende aldılar.

 

116 MUHTARA MAZBATA






 İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanıp imzalanan  116 Mahalle Muhtarlığı mazbataları, seçmenlerin teveccühü ile göreve seçilen Muhtarlara takdim edildi.

 

EN GENÇ MUHTAR

Mazbatalarını alan Muhtarlar arasında İnegöl’ün ve Türkiye’nin en genç muhtarı Akhisar Mahallesi muhtarı Oktay Garip oldu. 6 Muhtarla seçime giren Akhisar Mahallesi 20 yaşındaki Oktay Garibi göreve getirdi. Mazbatasını alan Akhisar Mahallesinin yeni muhtarı 20  yaşındaki Oktay Garip, “Seçim demokratik ve gelişmiş toplumların can damarı olup, toplumsal yönetimin vazgeçilmez bir unsurudur. Uzun ve yorucu bir propaganda sürecinden sonra seçim sonuçları ülkeme, ilime, şehrime ve mahalleme hayırlara vesile olsun! Türkiye Cumhuriyeti´nin en genç Muhtarı unvanını almak benim için bir gurur, İnegöl ismini bu şekilde duyurmak ayrı bir onurdur. Bu süreçte bana destek olan öncelikle aileme sonra da bana güvenen tüm büyüklerime sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 Yaşım gereği büyük bir sorumluluk aldığımın farkındayım. Bu yol zor ve meşakkatli bir yol! Asıl çalışmanın bundan sonra başladığının da farkındayım. Söz verdiğim gibi herkesi kucaklayarak ve herkese eşit mesafede olarak büyük bir özveriyle çalışacağımı bir kez daha vurguluyorum. Gençlerin önünü açanlara tüm gençler adına teşekkür ediyorum.  Mahallem seçim sürecinde kullandığım sloganımda olduğu gibi  Birlik Olacağız, Bir İlk Olacağız!  Diyerek başardık.” ifadelerini kullandı.

 

EN YAŞLI MUHTAR

İnegöl’ün en yaşlı muhtarı ise, Osmaniye mahallesinin emektar Muhtarı Şaban Ergani oldu. 75 yaşında olduğunu ifade eden Şaban Ergani, üçüncü dönem tekrar göreve seçilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, tüm seçmenlere teşekkür etti.

İKİ KADIN MUHTAR

31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde iki kadın muhtar seçildi. Merkezde Cuma Mahallesi Muhtarı Hülya Bulum olurken, İnegöl’ün kırsal mahallesi olan Bilalköy’ün muhtarı da Ayşe Günhan oldu.

 

Hülya Balum yaptığı açıklamada; “ Öncelikle kendim ve mahallem adına yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz şuanda acemiyiz ama mahalle halkının desteğiyle bu kusurlarımızda kapatacağız. Çıktığımız yolda Allah utandırmasın” dedi.

 

Ayşe Gülhan ise yaptığı açıklamada; Çok şükür bugün mazbatalarımızı aldık.  Çalışmlarımıza en kısa zamanda başlamak istiyoruz. Köyümüzün eksiklerini gidererek, insanların ihtiyaçlarını ön planda tutacağız. Bu anlamda mahalle halkımın desteklerini bekliyorum. Bana oy veren veya vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Program mazbatalarını alan muhtarların toplu hatıra fotoğrafları çektirmelerinin ardından son buldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş