MUHTARLARA İCRA ŞOKU

Antalya’da yayın yapan mahallî bir gazete, İnegöl’de 50’ye yakın muhtarı icraya verdi. Ellerine geçen icra celpleriyle şoke olan muhtarlar, vermedikleri ilan sebebiyle kendilerinin icraya verildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Yayınlama: 29.09.2017
662
A+
A-

Antalya’daki bir gazete, yılbaşında tebrik ilanı yayınlattıkları gerekçesiyle İnegöl’de yaklaşık 50 muhtara 378,07’er liralık fatura tanzim etti. Gazete, faturaların ödenmediği gerekçesiyle Antalya 7. İcra Dairesi’nden icra takibi başlattı. Ellerine geçen icra celbiyle şoke olan muhtarlardan dosya masraflarıyla birlikte 720,57’şer lira ücret istendi.

Duruma tepki gösteren İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, “Ülkemizde en fazla mağdur olan muhtarlarımız, ilgili birim amirlerine mahallelerinin meselelerini çözmek için uğraş verirken, başlarına usulsüz naylon faturalar çıkıyor. Bu sıkıntıyı geçen sene de yaşadık. Bazı arkadaşlarımız hakkında, hiç ilgi ve alakaları olmamalarına rağmen isimsiz, ilansız, kendi adlarına düzenlenmiş icra takibi başlatıldı. İçemizdeki avukat arkadaşlarımızla görüştük. Bu paranın ödenmemesi ve gerekli itirazların yapılması yönünde telkinde bulundular. Ama bu yıl yine tekrar aynı meseleyle karşılaştık. İcra kağıdı gelen muhtarlarımız derneğe koşuyor. Bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin sona ermesi için yetkililerin bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUN








Kayman, “İcra celbini görünce avukatla irtibata geçip ücret bile ödeyen var. Bu tamamen usulsüz bir durum. Hem muhtarlarımız hem de vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Elinde belge olmadan ücret ödemesinler” diye konuştu.

İcra celbini görünce şaşırdığını ifade eden Sulhiye Mahallesi Muhtarı Celalettin Cengiz ise, “İnegöl’de gazetelerimiz varken niye biz Eskişehir veya Antalya’da bu ilanı verelim? Bir resim kullanıp, tebrik ilanı verdiğimi söyleyerek 378,07 lira bir fatura kesmişler. Akabinde fatura ödenmediğine dair icra takibi başlatılmış. İcra kağıdını görünce şok oldum. Aynı kağıt ilçemizde birçok muhtara gelmiş. Gerekli itirazlarımızı resmi makamlara yapacağız” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.