MÜSİAD depremzedeler için seferber oldu

Yayınlama: 19.02.2023
54
A+
A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi, Kahramanmaraş merkezli ve toplam 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan şiddetli depremler sonrası harekete geçti. Deprem sonrası hızlıca kriz masası oluşturan MÜSİAD, depremin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber etti. Oluşturulan kriz masası ile afet bölgesinden gelen bilgiler ve talepleri yurt içi ve yurt dışı şubeleri de koordine ederek süratle yerine getirmeye çalışan MÜSİAD ekipleri, birçok bölgeye temel ihtiyaç maddesi, gıda yardımı ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi gönderdi.

Yurt içindeki tüm şubeleri depremden etkilenen 10 ille eşleştirildiğini belirten MÜSİAD İnegöl Başkanı Sinan Yazaroğlu, genel merkez tarafından her ilden sorumlu acil yardım ekipleri oluşturduklarını ifade etti.

MÜSİAD Genel Merkez kriz masası koordinasyonunda depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda MÜSİAD üyelerinin katkılarıyla hazırlanan 2 binden fazla temel ihtiyaç ve gıda maddesi taşıyan 2300’den fazla tır, lojistik destek aracı ve iş makinesinin bölgeye sevk edildiğini vurgulayan Başkan Yazaroğlu, bu yardımların büyük bir bölümünün afet bölgesine ulaştığını ve iş makinelerinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi.






Yazaroğlu ayrıca 100 tane karavanın depremden etkilenen vatandaşların kullanımına sunulduğunu ve üye firmalar tarafından hazırlanan prefabrik yapıların da bölgeye sevk edileceğini bildirdi.

Yazaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gün birlik olma günü, beraber olma günü. MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak, deprem afetinin yaşandığı andan itibaren Gerek MÜSİAD Genel Merkezimizde kurulan kriz masası ile koordine olarak, gerekse de ilçemizde Kaymakamlığımız ile koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca genel merkezimizin eşleştirmesiyle şube olarak Şanlıurfa ilimize MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak yardımlarda bulunduk. Bu minvalde, şubemizde üyelerimiz özelinde başlattığımız çalışma ile şuana kadar bölge için ilk olarak genel merkezimiz tarafından başlatılan çalışmaya 270 Bin TL yollanmış, ayrıca ihtiyaç duyulan malzemelerin toplu alımını yapmak üzere 2 Milyon 206 bin TL topladık. Toplanan rakam ile Adıyaman ve Hatay’a yardım malzemesi dolu 2 tır ulaştırdık. Bu tırlar içinde 3 palet çocuk maması, 2 palet sıfır çocuk giyim, 1 palet sıfır ayakkabı, 5 palet çocuk bezi, 1 palet ıslak mendil, 1 palet kadın peti, 1 palet biberon, 2 palet battaniye, 2 palet meyve suyu, 2 palet helva (5.000 adet), 3 palet hazır gıda, 150 adet yastık, 120 adet yatak, 5 adet ısıtıcı, 50 paket strafor, 1 palet erkek – kadın giyim, 2 palet temizlik malzemesi (sıvı el sabunu, sıvı deterjan),  1.225 adet su, 864 adet bardak su, 26 palet su, 47 adet 47 metreküp strafor, yine şubemiz koordinasyonu ile direk Mardin’den hazırlanarak Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman’a toplam 4 tır su, 1 tır çocuk bezi, şubemiz üyelerinin katkıları ile alınan Uşak’tan 1 tır battaniye Kahramanmaraş’a ulaştırıldı”

Yazaroğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bu çalışmaların dışında Üyelerimiz ve gönüllü mobilyacılarımız tarafından üretilen yataklar İnegöl’e gelen depremzede ailelerimizin ihtiyacını karşılamak üzere şubemize ulaştırılmış olup, İnegöl’deki ailelere verilmek üzere 2500 metre perdelik kumaş, 2850 metre yatak, yastık ve alez kumaşı, yine şubemizden 200 yatak ailelerimize teslim edilmiştir. MÜSİAD İnegöl Şube olarak yine üyelerimiz ve gönüllülerimizin desteği ile deprem bölgesinden 3 şehrimize soba yardımında bulunduk. Hazırlanan sobalar Kahramanmaraş’a giden soba tırında, 50 adet  odun- kömür Sobası, 72 adet elektrikli soba,  Hatay’a giden soba tırında 240 adet odun-kömür sobası, Gaziantep’e giden soba tırında 351 adet  odun-kömür sobası ulaştırılmıştır. Son olarak Şubemiz koordinasyonuyla hayırsever bir iş adamımızın katkıları ile Kahramanmaraş’a giden iş makinası tırında 1 adet 9 tonluk forklift, 2 adet 9 tonluk paletli makine, 1 adet JCB kepçe iş makineleri ulaştırılmıştır. Tüm bu yardım malzemelerinin ulaştırılmasında başta üyelerimiz, gönüldaşlarımız olmak üzere tüm katkı veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın inşallah”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş