MüSiAD MAZLUMLARI UNUTMADI

MÜSİAD İnegöl Şubesinin düzenlediği program ile İnegöl protokolünün bir kısmının da katılımı ile Suriye’de bulunan çadır kentler ziyaret edildi ve mazlumlarla iftar sofrasına oturuldu.

Yayınlama: 12.05.2019
659
A+
A-

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel ve yönetim kurulunun yanı sıra İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri ile basın mensuplarından oluşan 27 kişilik heyet ilk olarak İstanbul’dan Hatay’a uçakla geçti.

 

İnegöl heyeti Hatay’da incelemelerde bulundu. Reyhanlı’da İHH’nın lojistik merkezi ziyaret edilirken; günde 1 milyon ekmeğin üretildiği fırın da gezildi. Daha sonra Suriye’de savaşta yaralanan insanların kaldığı fizyoterapi merkezine geçildi. Heyet Reyhanlı’da bulunan RAF&İHH Reyhanlı Eğitim Köyü’nü de gezerken; iftar programı Reyhanlı’da Suriye savaşında sakat kalan, yaralanan gazilerle yapıldı.






 

Heyet ertesi gün Kilis’teki İHH’nın koordinasyon merkezine geçerken; Suriye’ye de sabah saatlerinde geçiş yapıldı.  Programda ayrıca terörden arındırılan Afrin ve Azez şehirleri de gezildi. İHH’nın çeşitli bölgelerde kurduğu çadır kentler gezilirken; Suriye’deki sefalete şahit olundu.

 

İki farklı yerde iftar organizasyonu yapan MÜSİAD, bir çadırda 200, bir başka yerde de 1000 kişilik iftar dağıtımı yaptı. Farklı bölgelerde MÜSİAD’ın sponsorluğunda toplamda 5 bin kişilik iftar dağıtımı yapıldı. Çocukları da unutmayan MÜSİAD üyeleri, çocuklara balon, şeker, çikolata, oyuncak da dağıttı.

 

Program hakkında bilgiler veren MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel; “MÜSİAD olarak Suriye’deki kardeşlerimizle iftar yapmak, onlarla iftar sofrasında oturmak için geldik. Burada yetim, fakir, yoksul, gariban ailelerle birlikteydik. Reyhanlıda gazilerimizle birlikte iftar yaptık. Çok duygulandık. Aynı zamanda onlarla aynı sofrada olduk, çok da mutlu olduk. Azez bölgesinde çadır kentlerde kalan ailelerimize iftariyeliklerini dağıttık. Sonrasında yine bin kişilik bir toplulukla iftar açtık. Burası çok perişan halde. İnşallah bugünler en kısa zamanda biter. Burası eski günlerine döner. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz de en kısa zamanda ülkelerine dönerler. Bu arada bizler Afrin’i de gezdik. Oradaki Türk askerini, polisini de ziyaret ettik. Orası tamamıyla askerimiz tarafından temizlenmiş güvenli hale gelmiş. Normal hayata geçmek üzere. Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Tüm yardımseverleri buraya yardım etmeye davet ediyorum. İnegöl’deki iş adamlarımızı, STK’larımızı da özellikle hem Suriye’deki bu drama şahit olmaya hem de yardım etmeye davet ediyorum” dedi.

 

500 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

MÜSİAD Yönetim kurulu üyesi de olan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada; “Suriye’de insani bedel giderek büyüyor. Mart 2011 yılında başlayan Suriye krizi 8.yılını geride bıraktı. 2 milyon 800 bin insan sakat kaldı. Şimdiye kadar 500 bin kişi hayatını kaybetti. 5 milyon kişi de evini terk etti. Bu büyük bir imtihandır. Bu sadece Suriyelilerin imtihanı değil aynı zamanda bizimde imtihanımızdır”

 

“Biz MÜSİAD olarak sakat kalmış gazilerimizde bir iftar programında bir araya geldik. Sonrasında çadır kamplarında mazlum Suriye halkına iftar verdik. Buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Suriye’yi gündemimizde tutmaya, onların ihtiyaçlarını karşılamaya Ramazan, bayram, yaz-kış demeden devam ediyoruz. İnegöl hayırseverlerimizden de yardımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MÜSİAD heyeti, iftarın ardından programını sonlandırarak; İnegöl’e döndü.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş