MYM’DEN ‘GüNEY MARMARA’ ÇIKARMASI

İnegöl Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu, Sakarya’da düzenlenen toplantıda Güney Marmara Bölgesi’nde bulun bazı derneklerle bir araya geldi. Düzenlenen programda taraflar karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Yayınlama: 11.02.2020
989
A+
A-

Sakarya Yerel Kültür Derneği Obası’nda düzenlenen toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnegöl MYM Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı Burhanettin Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, İnegöl’ün bazı kırsal mahalle muhtarları, Sakarya’da bulunan yerel dernekler ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Toplantıda kendisini tanıttıktan sonra İnegöl Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu ile ilgili bilgiler veren Burhanettin Özdemir, “Bizler İnegöl’de değişik topluluk hareketleri içerisinde olduk. Önce Manavlar Derneği kurduk, daha sonra Yerel Kültür Derneği’miz oldu. Daha güçlü bir şekilde olması yaklaşık 1 yıldır çalışma içindeydik. Bir federasyon çatısı altında, İnegöl’de başlayıp Güney Marmara’yı sarmalayacak bir Manav Yörük Muhacir ve Türkmen boylarını bir araya getirecek federasyon yapılanması içerisinde girdik. 3 Eylül 2019 günü de İçişleri Bakanlığı tarafından federasyonumuz onaylandı. Şuanda Federasyonumuzda 15 derneğimiz var. Yaklaşık 200 civarında onur üyemiz var, teşkilatlanmamız sürüyor. Marmara bölgesinde bulunan Manav Camiası ile ilgili geçen yıl Tuzla’da bir araya geldik. Yaklaşık 3-4 sene önce İznik’te, Sakarya Kültür Derneği ve diğer Kocaeli dernekleri ile beraber bir toplantı yapmıştık. İnşallah bu toplantıları daha da çoğaltarak birlik ve beraberlik içerisinde oluruz diyorum” dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, “Bir toplantım vardı. İstanbul’dan bir heyet geldi. Onlara çok daha önemli bir programımın olduğunu bu nedenle kendilerinin beklemesi gerektiğini söyledim ve buraya geldim” ifadeleri ile sözlerine başlaması, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.






Birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Yüce, “Birlik ve beraberliğimiz için bu tip oluşumların büyük katkısı oluyor. Ben uzak yerlerden gelen misafirlerimize ve burada bulunan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yüce, farklı konularda bilgilendirici açıklamalarının ardından konuşmasını sonlandırdı.

 ‘Bende Manavım’ diyerek sözlerine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Manav camiasının önemli bir noktada olduğunu, birlik ve beraberliğin devam etmesi adına bu tip toplantıların organizasyonların gerekliliğini ifade ederek, “Bundan sonraki yapacağınız toplantıyı Balıkesir’de düzenlemenizi istiyorum. Şehrimizde sizleri görmek isteriz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş