Naire Çikayeva Anadolu Lisesi PiSA sınavını başarıyla tamamladı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından dünya üzerinde 100 den fazla ülkede uygulanan PİSA (programme of international students assessment) öğrenci değerlendirme programı, ilçemiz Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuarlarında dijital ortamda başarıyla gerçekleştirildi.

Yayınlama: 18.04.2018
1.033
A+
A-

 Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA sınavına ilçemizden Naire Çikayeva Anadolu Lisesinde 42 öğrenci sınava katıldı. Sınav saat 9:00’da başladı. Öğrencilere Fen  Matematik ve Türkçe alanında kazanmış oldukları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla sınavlara girdiler. Yarım saatlik bir ara sonrasında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Laboratuvarında dijital ortamda bir sınava daha girdiler. Sonrasında eğitim araştırmaları için anket sorularını cevapladılar.

 

Kasım ayında Antalya’da öğretmen ve idareci eğitim seminerleriyle başlayan süreç böylelikle sona ermiş oldu.






 

Sınav öncesi açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Sizler bugün gireceğiniz sınavda ülkemizin eğitim sisteminin seviyesinin belirleneceği bir değerlendirmenin parçası olacaksınız. Bu konuda çok çalıştınız, sizleri bu sınava hazırlayan başta okul müdürünüz olmak üzere öğretmenlerimize ve tüm ekibine de teşekkür ediyoruz. Bu sınavda elinizden gelenin en iyisini yapacağınızı biliyorum. Sizlere de başarılar diliyorum. Ülkemiz Milletimiz için hayırlı olur İnşallah” dedi.

 

Sınav sonrası açıklamalarda bulunan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi ise, “Ülkemizin dünya üzerinde farklı ülkelerle karşılaştırılması bir anlamda eğitimdeki uygulamaların sonuçlarının belirlenmesi anlamına gelen bu sınavda, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olarak katılmaktan gurur duyduk. Uzun bir dönemde yoğun bir çalışma süreci yaşadık. Öğrencilerimizi sorumluluk ve motivasyon konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık. PİSA’nın ülkemiz için önemi ile ilgili ilçemizde, okulumuzda, öğretmen, öğrenci ve velilerimizde farkındalıklar oluşturduk. Yüzümüzün akıyla süreci güzel bir şekilde tamamladığımızı düşünüyorum” dedi.

 

Emeği geçenlere teşekkür eden Yakşi, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bu süreçte bize güç veren ve destek olan İlçe Kaymakamımız sayın Ali Akça’ya, maddi manevi desteklerini gördüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican’a, Şube Milli Eğitim Müdürlerimiz Ayfer Er ve Ali Doğru’ya, sınavı gerçekleştirdiğimiz Okul Müdürümüz Yazdan Taşdemire’e, il koordinatörü Demet gökçe’ye, okul koordinatörü ve matematik öğretmenimiz Serdar Doğan’a, görevli öğretmenlerimiz Gülistan Sarıkaya’ya, Engin Sıtkı Demiral’a ,tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederim”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş