Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Osmanlı torununu ağırladı

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde değerler eğitimi kapsamında ‘Peygamber Sevgisi’ konusu işlendi. Abdülhamit Han’ın torunu Sultan Nurhan Osmanoğlu da programa katılım göstererek, öğrencilere Osmanlı Hanedanı’nın peygamber sevgisi ile ilgili bilgiler verdi.

Yayınlama: 06.04.2018
2.002
A+
A-

Programın final bölümüne Ulu Hakan II. Abdülhamit Han’ın 4. kuşaktan torunu  Sultan  Nurhan Osmanoğlu  katıldı. Hanedanda peygamber sevgisi konusuna değinen Osmanoğlu, Osmanlı Padişahlarının Peygamberimize, Ashabına, kutsal beldelere olan sevgisini saygısını ve yapmış oldukları hizmetleri öğrencilere aktardı.

 

Osmanoğlu programın son bölümünde ise öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı. Osmanoğlu, Özellikle Hanedan üyelerinin yurt dışına çıkarılması ve yurt dışında yaşanılan zor yıllardan bahsetti. Ayrıca Türkiye’ye geldikleri ve henüz vatandaşlık haklarının olmadığı dönemdeki zorlukları anlattı. Kendilerinin kandan torun olduklarını, öğrencilerin candan torun olduklarını ve geçmişimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekliliğini izah eden Osmanoğlu, öğrencilerin sıcak ve samimi ilgilerinden ayrıca memnun olduğunu ifade etti.






 

Programın bitiminde okulun öğrencileri tarafından yapılan bir tablo, Okul müdür Vekili Mine Atıcı tarafından Nurhan Osmanoğlu’na takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş