Öğrenciler kıyasıya yarıştı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri içeren protokol kapsamında, Büyükşehir Okul Sporları faaliyetleri İnegöl’de tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Mangala Turnuvası gerçekleştirildi.

Yayınlama: 16.02.2018
649
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri içeren protokol kapsamında, ilçemizde ilkokulları kapsayan Mangala Turnuvası gerçekleştirildi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri içeren protokol kapsamında, Büyükşehir Okul Sporları faaliyetleri İnegöl’de tüm hızıyla devam ediyor. İlçe koordinatörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Payas, bu kapsamda etkinliğin  ikinci aşaması olan ilçe Mangala Turnuvası’nı 14 Şubat 2018 tarihinde düzenlemiştir. Üç aşamadan oluşan mangala turnuvasının ilk aşamasını okullar kendi  içerisinde her sınıf düzeyinde Aralık ve Ocak aylarında mangala turnuvası düzenlenmiş olup, bu turnuva sonunda her okul her sınıf düzeyinde birer öğrenciyi ilçede yapılacak olan turnuvaya göndermiştir. Toplamda ilçemizde bulunan ilkokullardan 11 okulumuzdan  44 öğrenciyle ilçe turnuvası düzenlenmiştir. Turnuvada dereceye giren öğrenciler 1. sınıflarda; 1.İshakpaşa ilkokulundan Numan Ortakcı, 2.  Ticaret sanayi odası ilkokulundan Abdullah Miraç Durum, 3. Akhisar ilkokulundan Batuhan Çavuşoğlu. 2. Sınıflarda; 1. İshakpaşa ilkokulundan Yavuz Selim Topal, 2. Mesudiye ilkokulundan Ömer Faruk Üzüm, 3. Vehbi koç ilkokulundan  Alperen Cüra. 3. Sınıflarda; 1. Vehbi koç ilkokulundan Muhammed Arda Cınar, 2. Cemil sönmez ilkokulundan Ela Yılmaz, 3. Akhisar ilkokulundan Yusuf Enes Dündar. 4. Sınıflarda; 1. Şakir Lakşe İlkokulundan Ceyda  Salık, 2. Cemil Sönmez İlkokulundan  Yiğit  Sakın, 3. Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan  Simge  Ceylan” dedi.








 

Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalyalarını veren  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zeka oyunları çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardan biridir. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyundur. Karakter gelişimine de olumlu katkısı olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zeka oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanımasını sağlanmaktadır” dedi.

 

İlçe Koordinatörü Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Payas  ise, turnuvada dereceye giren öğrenciler mart ayında ilde yapılacak  olan turnuvaya katılarak mangala turnuvasının üçüncü aşamasını da tamamlamış olacaklarını belirterek, emeği gecen herkese teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.