Öğrenciler umreye gidiyor

Öğrenci, Öğretmen ve Velilere yönelik yarıyıl tatilinde Umre Programı düzenlendiğini ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, program kapsamında 60 öğrencinin ve velinin umreye gideceğini belirtti.

Yayınlama: 23.12.2017
435
A+
A-

2017 yılı Umre mevsiminde öğretmen, öğrenci ve veliler için hazırlanan 10 günlük bir Umre programı olduğunu belirten Kazım Güzel, “10 gün olunca 5 gün Mekke’de, 5 günde Medine’de kalacaklar. 19 Ocak-5 Şubat 2018 tarihleri arasında gidiş-dönüş yapılacak. Öğrencilerin küçük yaşlarda oraları görmeleri çok önemli. Öğretmenlerimizin ve velileri oraları görmeleri genç nesle anlatmaları için çok önemli. Bu Umre programı 2012 ve 2013 yılında uygulandı. Bu sene de Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de uygulanıyor. Her yıl sayı artıyor. Bu sene 60 kişiyi kutsal topraklara yollayacağız. Küçük yaşta Mekke ve Medine’yi görmeleri onlar için unutulmaz bir hatıra olur. Kalbine, gönlüne nakşedilir. Dini hassasiyetleri daha fazla gelişir. Peygamberin yaşadığı yerleri görmek, Peygamberimizin vahiy aldığı yerleri görmek, onun kabrini ziyaret etmek, evinin olduğu yerleri görmek, Kabe’yi görmek küçük yaşta bir çocuğun hatıralarında unutulmaz, yıllar boyu silinmeyecek izler bırakabilir” dedi.

 

SON GÜN 25 ARALIK








Başvuruların devam ettiğini ifade eden Güzel, 25 Aralık Pazartesi günü mesai bitiminde başvuruların sona ereceğini belirterek, Umreye gitmek isteyen öğrenci ve velileri kayıt olmaya davet etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.