‘Öğrencilerin ulaşım, okullar temizlik personeli sıkıntısı çekiyor’

Saadet Partisi İnegöl Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız, parti teşkilatı olarak İnegöl’de 100’e yakın okulu ziyaret ettiklerini ve öğrencilerim ulaşım sıkıntısı çektiğini, okullarda temizlik görevlisi sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

Yayınlama: 30.09.2021
595
A+
A-

İlçede 100’e yalın okulu ziyaret ettiklerini ve problemlerle karşılaştıklarını ifade eden Saadet Partisi İnegöl Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız, konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

100’E YAKIN OKUL ZİYARET EDİLDİ








Yıldız, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

“Yeni bir eğitim ve öğretim sezonuna başladık. Saadet Partisi Teşkilat başkanlığı olarak her sene geleneksel olarak yaptığımız okul ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Yaşanan pandemi sürecinin hassasiyetini de bildiğimiz için tüm öğretmenlerimiz nezdinde sadece okul müdürlerimize tebriklerimizi ilettik. Öncelikle kırsal mahallelerimiz de dâhil olmak üzere 100 e yakın okulumuzu ziyaret eden mahalle teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte maalesef birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Özellikle okul müdürlerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde bu sorunların bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum”

 

Öğrencilerin ulaşım, okulların ise temizlik görevlisi sıkıntısını yaşadığını belirten Yıldız, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“İlk sorun okul servisleri. Maalesef uzaktan eğitimle birlikte sekteye uğrayan okul servisçiliği şu anda İnegöl’deki sayıya yetersiz kalıyor. Toplu taşımadaki yetersizlik de bunun üstüne eklendiğinde çocuklarımız saatlerce okullarına ulaşamıyor veya mecburen beklemek zorunda kalıyorlar. İkinci sorun ise okullardaki temizlik personelleri. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte hademe ve temizlik görevlisi sıkıntısı baş göstermiş durumda. Devletin kadro açmaması sebebiyle mecburen okul aile birlikleri tarafından istihdam oluşturulmaya çalışılsa da bu yeterli olmuyor. Her ne kadar kitapların ücretsiz dağıtılacağı ifade edilmiş olsa da bugün ilkokul seviyesindeki bir çocuğun kırtasiye, çanta, üniforma ve diğer masrafları 500 liradan aşağı düşmüyor. Bu rakam üst sınıflarda daha da artıyor. Bunların üstüne bir de mecburen temizlik için velilerden para talep ediliyor”

 

Yıldız, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İnegöl’de bir diğer sorun ise bazı okulların depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi sonrasında boşaltılması. Özü itibariyle doğru bir uygulama olmasına karşın maalesef bu tespitlerin okulların açılmasına çok kısa bir süre önce yapılması ve tedbir alınmaması sebebiyle tüm okullarda kapasiteler aşılmış durumda. Okullardaki eski bölmeler sınıflara çevrilerek geçici çözümler oluşturulmaya çalışılıyor. Öğretmenlerimizin sorunları ise sürekli aynı. Maalesef yıllardır çözüm bulunamıyor. Kadro eksikliği, sözleşmeli öğretmenlerimizin düşük ücret alması ve son olarak PCR testinin öğretmenlere zorunlu hale getirilmesi. Anladığımız kadarıyla bu yıl da eğitim öğretimde ana temamız ders değil, dert olmuş durumda. ‘Peki, bu işin çözümü nedir?’ diye soracak olursak, onu da söyleyelim: Milli Eğitim ülkemizin en önemli ve stratejik kurumudur. Her yerde liyakat ehli insana ihtiyaç vardır. Ancak söz konusu eğitim ise liyakat vazgeçilmez ve tek kriter olmalıdır. Milli Eğitim siyasi iktidarın günlük hesapları içinde kaldığı müddetçe, bırakın her seneyi, her ay eğitim sistemimiz değişip duracaktır. Bu sebeple acilen ehil insanlarla bir araya gelerek köklü, kalıcı ve sürekli bir eğitim sistemi kurulmalı ve bu sistem sadece ahlak ve liyakat esası üzerinde çalışmalarını sürdürmelidir. Bu vesileyle ahlak ve maneviyatın nesillerimize aktarılacağı sorunsuz bir eğitim öğretim döneminde buluşmak temennisiyle, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik ederim”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.