Okul kantinleri denetim altında

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kantin ve yemekhanelerin denetimine hız verdiklerini belirtti.

Yayınlama: 25.09.2018
801
A+
A-

KANTİN DENETİMLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

17 Eylül tarihi itibariyle başlayan yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul kantinlerini sıkı bir denetime aldıklarını belirten Müdür İbrahim Ekren, “Yapılan denetimlerde, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygun faaliyet gösterilmesi başlığı altında, satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları, diğer gıdalarla birlikte muhafaza koşulları, hazır ürünlerin İşletme Kayıt numarası taşıyıp taşımadığı, gıda ürünlerinin hazırlanışı, satışı, kullanılan alet ekipmanın uygunluğu, personel ve işyeri hijyeni konularına dikkat edilmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı koşullarda satışa sunulan gıdalara ulaşabilmeleri için kantin denetimlerine ayrıca önem veriyoruz. Çocuklarımızın bilinçli bir tüketici olarak yetişmeleri için öğrenci velilerimize ve öğretmenlerimize de önemli görevler düşmektedir. Öğrencilerimizden son tüketim tarihi geçen veya açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen ürünleri satın almamaları hususunda özen göstermelerini rica ediyorum” dedi.

 






ALO 174 GIDA HATTI

 Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Ekren, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin ve yemekhanelerinin denetiminin büyük önem taşıdığını ve ayrıca satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan öğrencilerin Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbarda bulunabileceğini belirtti.

 

KANTİN DENETİMLERİ YILDA 2 KEZ YAPILIYOR

Müdür Ekren, denetimler sırasında kantinlerin genel hijyen kurallarına uygun olup olmadığı, satılan ürünlerin etiket bilgileri ve ürünlerin muhafaza koşulları başta olmak üzere risk faktörlerini incelediklerini belirterek, “Denetimlerde ayrıca kantin sahiplerine dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgiler verildi. Kantin denetimleri normalde yılda 2 kez yapılıyor. Ama biz kantinleri devamlı denetliyoruz. Satılan gıdalar, personel hijyeni ve satılan yer konusunda denetim yapıyoruz. Kantin denetimleri yıl boyunca aralıksız devam edecek. Kantinlerde öğretmen ve öğrencilerimizin tüketimine sunulan gıdaların, mevzuatlara uygun ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığı hususları gıda mühendisleri tarafından detaylı olarak kontrol ediliyor” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş