OKUL KANTiNLERi DENETLENDi

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetimlerine devam ediyor. Toplum sağlığı önceliği ile yasal zorunluluk gerektiren ruhsat denetimleri başta olmak üzere birçok alanda kontroller sürüyor. Bu anlamda ilçemiz genelindeki okul kantinlerinin denetimleri gerçekleştirildi. Geleceğimiz olan çocuklarımızın fiziki mekan ve sağlık yönünden daha iyi koşullara sahip olması adına kontroller titizlikle sağlandı.

Yayınlama: 25.10.2019
565
A+
A-

Denetimler kapsamında 63 adet kantinin denetimi gerçekleştirildi. İşyerlerinin 44 tanesinin ruhsatının olduğu görüldü. Ancak 19 adet işyeri için gerekli uyarılar yapılarak ruhsatlandırılma süreçleri başlatıldı. Süreçte 11 adet kantinin daha ruhsatlandırılması sağlandı. 8 kantinin ise evrak süreci devam etmekte. Denetimler çerçevesinde işyerlerinin ruhsatlı olup olmamaları başta olmak üzere genel temizlik, tertip düzen boya badana gibi konularda gerçekleştirildi.

 

DENETİM VE KONTROLLER SAĞLANIYOR








Zabıta Müdürlüğünün etkin çalışmalarına devam ettiğini, bu anlamda mobil denetim takip sistemi ile çalışmaların daha da ivme kazandığını belirten Belediye Başkanı Alper Taban; “ Okul kantinlerimizin denetimleri sağlandı. Şehrin her noktasında vatandaşın huzuru, güveni ve sağlığı açısından çalışmalarımız denetimlerimiz gayretle devam ediyor. Bu anlamda geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı açısından önem arz eden denetimlerimizi titizlikle yürütüyoruz. Okul kantinlerimizin genel sağlık koşullarından, fiziki standartlarına kadar birçok konuda denetim ve kontrolleri sağlanıyor. Denetimler kapsamında 63 kantinin genel denetim ve kontrolleri gerçekleşti, 44 kantinin ruhsatında bir sorun olmadığı tespit edildi. 11 kantinin ise ruhsatlandırılması sağlandı. 8 kantinimizin ise ruhsatlandırma ve evrak süreci devam ediyor “açıklamasında bulundu.

 

STANDARTLARA UYGUN KOŞULLAR SUNULMALI

Hijyen koşullarının önemine vurguda bulunan Başkan Taban; ” Çocuklarımızın bulunduğu ortamların temiz ve düzenli olması önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Genel anlamda denetimlerde temizlik koşullarına, derli toplu ve fiziki mekanların kullanım koşullarına da dikkat ediliyor. Çocuklarımızın içinde yaşadığı, günün büyük bir kısmını geçirdiği tüm mekanlarda kontrollü olmak gerekiyor. Bu anlamda okul kantinlerimizden yeme içme ihtiyaçlarını karşılıyor olmalarından ötürü onların standartlarına uygun koşulların sunulması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Zabıta Müdürlüğümüzün bu anlamda gerek okullarımızın ve çocuklarımızın, gerekse halkımızın güvenliğini, sağlığını ve huzurunu korumak adına çalışmaları gayretle devam ediyor. “dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.