Okullardan ortaklaşa kan bağışı

Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu ve Şükrü Naili Paşa İlkokulu’da kan bağışı kapanyası düzenledi. Düzenlenen kampanyada veliler ve öğrenciler kan bağışında bulundu.

Yayınlama: 10.01.2018
577
A+
A-

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mahmudiye İmam Hatip Okul Müdürü Metin Doğan, “Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu ve Şükrü Naili Paşa İlkokulu tarafından ortaklaşa, Bursa Kızılay Şubesi işbirliğinde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası öğrenci, veliler ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü. Pazartesi günü yapılan ve bir gün süren kampanya da öğretmen ve velilerinden toplam 74 ünite kan bağışı, 74 kişiden de kök hücre donörü alındı” dedi.

 

BİR ÜNİTE KAN KURTARILAN ÜÇ CAN






Kan bağışının hem toplumsal, hem kişisel açıdan çok önemli olduğunu belirten Mahmudiye İmam Hatip Müdürü Metin Doğan,  “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda, kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık Türkiye’de yapılan yıllık kan bağış oranının çok düşük olduğunu biliyoruz. Oysa ki, kan bağışı kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir” dedi.

 

Kan bağışının çok önemli olduğuna ifade eden Doğan, “Ülkemizde her yıl binlerce kişi kan bağışına ihtiyacı duymaktadır. Bu ihtiyaç, çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir.  Ülkemizde kana olan ihtiyaç artmasına rağmen, kan veren kişilerin sayısında aynı oranda artış olmamaktadır. Şu anda bazı yapay organlar üretilme aşamasında olsa bile yapay kan üretmek çok zor görünmektedir. Kanın tek kaynağın insandır. özellikle Lösemi hastaları için ilik nakline ihtiyaç bulunmaktadır. Hastaya uyacak iliğin yakınları tarafından karşılanması da çoğu zaman imkansız olmaktadır. Bu ihtiyaca destek vermek için de kök hücre donörüne ihtiyaç bulunmaktadır. Bu anlamda yapılan kan bağışı yanı sıra kök hücre olarak kullanmak için 74 donör kan verilmiştir. Bu kampanyaya katılan, organizasyonunda emeği geçen bütün öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş